Usla pizzakit…

Gjorde pizza i går och blev så jäkla irriterad på innehållet i mitt pizzakit. Brukar köpa Icas variant, för de har vett nog att inte dränka degen i olja – Coops variant är helt omöjlig. Dessutom är det en bra förpackning. Vanligtvis. Betydligt bättre än den här värdelösa saken från Pop! Bakery.

Hur som helst, degen som var inrullad i bakplåtspapper var helt kladdig och rinning, något måste ha varit fel på den. Den satt fastklistrad på båda sidorna av bakplåtspapperet, så jag var tvungen att skrapa loss degslamsorna och försöka baka ut den som vanligt med kavel. Så mycket för att försöka ta dyra genvägar för att man har skitont i händerna och inte kan baka, liksom…

Kladdigt pizzakit från Ica

Men det gick knappt det heller, så det blev en väldigt liten och väldigt tjock, kladdig pizza. Självklart lite bränd ovanpå också, eftersom den var så tjock. Jag har köpt den där sorten tidigare och den har alltid varit toppen, så nåt fel måste det varit. Som en god (fattig) konsument reklamerade jag mitt pizzakit på Icas hemsida, så får vi se vad det blir av det. Den gick ju i alla fall att äta. Fast jag åt betydligt mindre än vanligt, jag avskyr när något är stenhårt och lite bränt, så R åt upp tre fjärdedelar av den där pizzan.

Fattar inte att ett sånt där vanligt pizzakit ska räcka till 3-4 portioner. Hur lite äter folk då? Det är kalorifattig deg, innehållet i paketet är 400 gram deg och 200 gram sås, plus lite ost och champinjoner eller vad man nu har på sedan. Jag brukar ta salami, oliver och lök. Fast jag måste lugna mig med lök nu när jag är typ precis efter en magkatarr. Ugh. Jag som var så sugen på pizza, så blev det bara fel. Ska jag behöva göra om det?!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/09/usla-pizzakit/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.