Bolåneräntor och priser

Håller ni koll på bostadspriserna? Det gör jag. Även om jag inte har några tankar eller planer på att flytta, så är det en sån där grej som alltid känns aktuell och viktig ändå. Och bolåneräntor, i alla fall i Stockholm. Det går ju inte att hyra en lägenhet i stan utan att ha stått i bostadskö i 20 år eller så, däremot kan man få något litet i en avlägsen förort inom ett år, men de flesta har ju ganska bråttom när de flyttar.

Särskilt om de har ett nytt jobb, eller liknande. Så vad gör de? Jo, de köper en lägenhet. Och det är inte många som kan göra det utan att låna pengar.

Förr tog det evigheter att jämföra lån hos olika banker, och det var nog inte ovanligt att folk bara tog den bank som de ändå var kund i, bara för att det var lättast. Så kanske det är nu också, men det finns faktiskt riktigt bra tjänster där man kan jämföra alla banker som erbjuder lån och få en direkt och ganska exakt upplysning om exakt hur mycket lånet kommer att kosta. Sverigekredit.se är ett exempel på en bra sida där man jämför bolån och kostnaderna hos olika banker på bara en minut.

Bolåneräntor är nog en av de största utgifterna för många. Vi har bundit vår ränta när det nästan var som lägst, så för vår del gör det inget om räntorna åker berg-och-dalbana, men jag skulle tro att många inte har gjort det.

Och om räntan går upp med fem procent, hur många är det då som inte längre har råd att betala för sin bostad? Säkert många, om man har ett lån på 2-3 miljoner – vilket inte är ovanligt i Stockholm. Så håll koll på ekonomin, inte bara vad gäller bolån. Det är faktiskt hur enkelt som helst att jämföra och byta till det som är billigast och passar bäst.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/10/bolanerantor-och-priser/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.