Delikat pasta!

I går gjorde jag en helt sjukt god pastarätt till middag. Så himla enkelt, snabbt och gott. Dessutom vegetarisk – pasta med blåmögelost och broccoli. En enkel bechamelsås, sen i med en jäkla massa blåmögelost och ganska många buketter broccoli, salt och peppar. Helst färsk broccoli – livet är alldeles för kort för att äta fryst broccoli. Och helst färsk pasta, men det är dyrt och torkad pasta är minsann gott också. Inte så mycket att hacka eller skära, öppna eller diska. För det är ju irriterande.

Diskmedel Yes. Gjorde en delikat pasta till middag.

Jag vill ha hemlagad mat, lagad från grunden. Har så svårt att ta upp näring, och färdigmat eller nåt man äter ute innehåller alldeles för många kalorier. Fast ibland orkar jag inte, även om jag har hela dagarna på mig att laga maten och jag bara äter ett lagat mål om dagen. Har insett att jag måste försöka hitta fler genvägar, men jag hittar inga vettiga alternativ. Vissa grejer vägrar jag bara att köpa färdigt, som typ färdiga rätter, soppa eller pastasås, men det skulle vara skönt att hitta något som funkar. Tips?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/10/delikat-pasta/

2 kommentarer

    • Monanovember 1, 2017 kl. 21:51
    • Svara

    Vegetarisk mat innehåller inte några animalier överhuvudtaget, så denna pasta är inte vegetarisk i och med blåmögelosten. Jag vet att det blivit fel med hur folk pratar om vegetarianer och veganer (och vegetariskt mat) men en vegetarian äter inget ur djurriket (den ursprungliga benämningen) och en vegan gör inte heller det samt utnyttjar inte djur på andra sätt heller, som t ex genom att bära skinn, päls, ull, djurtestat smink, gå på cirkus, djurparker etc

    1. Det är sant! Jag borde ha skrivit köttfritt i stället. Ordet används fel så ofta, att det knappt är någon som rynkar på näsan åt ”vegetarianer” som äter fisk, ägg eller ost. Tack för påpekandet dock!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.