Förändringar för katterna

Mina smågrabbar har varit himla nöjda med att kunna gå ut och in som de vill på lantstället i sommar, men sen blev det ju en del förändringar när vi flyttade hem igen. Finkel lärde sig öppna ytterdörren själv på landet när han ville gå ut, och det är oftast en liten glipa öppet med en hake, så de kunde komma in när som helst. Fjodor kom och kollade varannan timme och ville gosa lite, sen sprang han ut igen.

Men han sprang gärna hem till ”svärmor” också. Deras hus är ju bara 20 meter bort, och Fjodors polare hunden bor ju hos dem. De gick in hos dem också, Finkel käkade upp hundens mat, eller så kollade de bara läget och såg om alla var på sina platser. Det hände att Rs mamma kom och lämnade tillbaka Fjodor när han hade suttit så länge i hennes knä att hon knappt kunde ställa sig uppKatt i korg

Så himla skönt att det funkade bra med att de kom in såg efter grabbarna de dagar vi var borta. De tyr sig till den som matar. Och skönt att det fungerade så bra med hunden! Fjodor gick gärna och strök sig mot henne när hon låg ner, och hon skulle alltid följa med och kolla vad katterna höll på med. Fjodor följde ofta med på promenad med hunden också, runt området. När hunden stannade och skulle kissa så stannade han också, sen gick han dit och kissade över det som en duktig vovve gör.

Han följde med mig och R på promenader också, som en liten hund fast utan koppel. Finkel var inte lika pigg på att göra det, men det verkade som om han generellt hade lite större revir än Fjodde. Nu när vi har flyttat hem verkar de inte sakna att vara utomhus, och det är ju skönt. Tillvaron förändras ibland även om man är katt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/10/forandringar-for-katterna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.