Halloween på tisdag

Det är det många som undrar när det är Halloween, för folk tror att det alltid är en helg i slutet av oktober eller början av november, precis som Alla helgons dag. Men så är inte fallet, det är inte samma sak. Halloween är alltid den 31 oktober, oavsett vilken veckodag det är.

Och oavsett när det är Alla helgons dag. Och i år är Halloween på tisdag, så det är då barnen ska ut på bus- eller godisvandring – om de nu måste. Jag ogillar konceptet, för de flesta föräldrar verkar inte ha talat om för sina barn att man bara  knackar på där man firar (alltså har någon form av halloweenpynt som syns vid ytterdörren). Utsätt inte barnen för irriterande vuxna i onödan, gör rätt från början.

Det brukar vara en och annan fest med Halloween-tema helgerna före och efter Halloween, men i år verkar det inte bli någon för min del. R är borta och jobbar med annat varje helg under en lång period – han var till och med borta på vårt jubileum och vill helst ligga och sova när han faktiskt kommer hem, så det är väldigt trist. Försöker få till lite kul då och då i alla fall, var och kollade in en konsert på Cirkus i söndags och har en hel del grejer i november. Och ganska fullt upp med skrivande och sånt på annat håll på vardagarna, som försvinner alldeles för fort.

Hur som helst, på tisdag är det Halloween och jag kommer att bjuppa de som kommer och ringer på dörren på godis, även om jag inte har nåt pynt utanför. För barnens skull. Det är alltid de som får lida för föräldrarnas dumhet ändå.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/10/halloween-pa-tisdag/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Moktober 30, 2017 kl. 18:27
  • Svara

  Några ungar ringde på i dag.
  1. Jag har inga dekorationer som syftar på att jag firar.
  2. Det är fel jäkla dag.
  Buuuuuuu.

  1. Redan 😱

    • Moktober 31, 2017 kl. 07:31
    • Svara

    Förresten, helt orelaterat. Under varje inlägg finns 3 knappar. Däremot ser det bara ut som 3 fyrkanter hos mig. Jag har listat ut vilken som är kommentarer. =)
    Använder Version 61.0.3163.100 av Chrome.

    1. Oj, tack! Ska kika på det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.