Börja med Bitcoin!

Alla snackar om Bitcoin, eller hur? Hur man borde investera i det, eller i alla fall öppna en plånbok och samla lite gratis, eftersom värdet bara går upp. Jag började läsa på om det för många år sedan, när det var ganska nytt och det började komma sidor där man lätt kunde samla Bitcoins då och då. Brukar säga att jag ska bli Bitcoinmiljonär när jag blir gammal eftersom jag inte lär få någon vanlig pension, varför inte bli det du också?

Det har blivit väldigt lätt att använda Bitcoin. När jag började titta på det för flera år sedan var mitt största bekymmer: “Hur kan jag använda dem i verkligheten?” Det är lätt att tro att de bara är några nummer på en webbplats, men det är faktiskt väldigt enkelt. Jag samlar fortfarande, för det är så himla enkelt och numera även väldigt lätt att använda dem när man handlar, eller byta dem mot svenska kronor och föra över dem till sin bank. Så här kommer en komplett guide till hur man börjar samla Bitcoins.

En komplett guide till att börja med kryptovaluta.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin (BTC) är en digital valuta, skapad och sparad elektroniskt. Den är inte kontrollerad av någon, till skillnad från traditionella valutor – det är helt decentraliserat. De kan inte skrivas ut, utan är helt enkelt en digital kryptovaluta som inte kontrolleras av någon bank eller central myndighet. Man kan använda det för att köpa saker elektroniskt, precis som du kan med dollar, euro, yen eller andra valutor, men det har mycket låga transaktionsavgifter. Det är lätt att öppna en plånbok, det är gratis, det är anonymt och det är snabbt.

Även om du inte har några planer på att göra någonting med Bitcoin just nu, är det alltid en bra idé att samla några eftersom deras värde hela tiden ökar. Det tar nästan ingen extra tid att samla små delar av Bitcoin, när du väl har öppnat en plånbok. Du kommer ofta att se termen “Satoshi” när du samlar. Satoshi är namnet på grundaren av Bitcoin, men det är också den minsta fraktionen av ett Bitcoin som för närvarande kan skickas (0.00000001 BTC).

 

Aktuellt värde på Bitcoin:

 

Hur skaffar jag en Bitcoin Wallet?

Det första du behöver göra om du vill börja med Bitcoins, är att skapa en plånbok – wallet. Det är gratis, och det finns många enkla och bra sidor. Coinbase och Payza (som är mycket likt Paypal) är två av mina favoriter. Man verifierar sitt konto och kopplar sitt bankkonto till det om man vill. Du behöver bara en wallet och det spelar ingen roll vilken av sidorna du använder för att lagra dina Bitcoins – alla är gratis.

I Coinbase klickar man på “Tools” och sedan knappen där det står “+Create new address” för att skapa en plånbokskod. Varje persons Bitcoin-konto är en samling adresser. Nya adresser blir automatiskt genererade för varje betalning på Coinbase, men sparas i ditt konto för alltid så att man kan återanvända dem.

I Payza måste du först välja valutor. Klicka på “Wallet” och välj sedan “Balances“. Välj till exempel Bitcoin, SEK och USD. Klicka sedan på “Wallet” igen och välj “Cryptocurrency Address Manager“. Klicka på knappen där det står “Generera ny address“, så har du en Bitcoin-address i Payza.

Bitcoin-adresser kommer i det här formatet: 1JVWetWwjWgupRLocnhtUK7c2Ns66DUeAj

Börja med kryptovaluta - det är enkelt!

Få gratis Bitcoin genom Faucets

Samla Bitcoins när du ändå använder datorn – det kostar inget och tar bara någon minut. Du kanske tycker att det verkar löjligt att ha bara några kronor i kryptovaluta, men det är det inte. Det som var värt 100:- i Bitcoin för fem år sedan, är i skrivande stund värt 76.783:-. Och eftersom värdet går upp och fler företag accepterar Bitcoin, finns det ingen anledning att tro att man är för sent ute, eller att det inte kommer att öka lika mycket igen. Det finns nämligen bara en begränsad summa Bitcoins, så marknaden kommer inte att mättas.

Jag har sammanställt en lista över sidor där man kan få Satoshis helt gratis med några minuters mellanrum, och de sidorna kallas för Faucets. De är annonsfinansierade för att kunna ge ut gratis Bitcoins. Du kan hålla den här sidan öppen för att påminna dig om de bästa ställena att samla, eller bokmärka varje Faucet efter att du har registrerat dig.

Listan nedan består av välkända och väl fungerande Faucets. Man får pengarna utbetalda till sin plånbok när man har nått en minimigräns, vilken är olika på de olika sidorna. Gränsen är vanligtvis mellan 10k-30k Satoshi, vilket är ganska enkelt att nå. Tiden som står inom parentes är hur ofta du kan samla Satoshis på de olika sidorna.

Man registrerar ett konto med e-postadress eller sin wallet adress. För själva insamlandet av Bitcoin löser en captcha. Lämna en kommentar om du behöver detaljerade instruktioner eller hjälp med någon av dessa Faucets.

Faucet Hub är ett centrum för många olika Bitcoin faucets. Det är också en microwallet, som samlar dina kryptovalutor från alla faucets listade nedan, så du kan få din utbetalning tidigare genom att ofta ta ut det du tjänat direkt från varje faucet. Du kan gör också superenkel Bitcoin-mining i Faucethub enbart genom att klicka på Mining och ha datorn på. Dessa Faucets skickar dina förtjänster till Faucet Hub:


Hur får jag ut mina Bitcoin i riktiga pengar?

Du kan hur enkelt som helst sälja eller växla Bitcoins för andra valutor genom många handelsplatser eller betalningsförmedlare. Safello, Coinbase eller Payza är bra alternativ om du vill föra över dem till ditt bankkonto. Spectrocoin eller Payza är enkla och bra lösningar om du vill ladda dem på ett betalkort och använda dem.

En komplett guide till kryptovaluta

Köpa Bitcoin

Bitcoin har visat sig vara en oerhört bra investering. Men värdet ändras ofta och ganska mycket, så vissa dagar är det bra att köpa lite, och andra är det bättre att sälja. En Bitcoins värde har gått från $0.10 när det lanserades för tio år sedan, till närmare $10000 i dag. Det går upp och ner, men alla är överens om att det är en riktigt bra investering för framtiden. Fler och fler stora internationella företag börjar ta emot Bitcoin som direktbetalning, utan någon marknadsplats som mellanhand.

Det är oerhört enkelt att köpa kryptovaluta. Man kan göra det på till exempel Bitcoin.se eller Safello med Swish, eller i Payza genom att växla pengar från andra valutor till Bitcoin. Så gott som alla plånböcker har alternativ för att kunna köpa valuta direkt där.

Hur betalar man med Bitcoin?

Om en webbshop tar emot Bitcoin direkt, loggar du bara in till din wallet och skickar summan enligt instruktionerna i webbshoppen. Skicka aldrig pengar till samma plånboksadress igen. Om du vill köpa något annat eller till och med samma sak en gång till, måste du skicka den till adressen som visas i kassan vid den tiden.

Du kan också använda dina Bitcoins för att betala för saker på vilken webbplats eller webbshop som helst där det går att betala med Payza. Och det går oavsett om du har din wallet i Payza eller inte, för Payza fungerar som marknadsplats mellan externa plånböcker och webbshoppar.

Hur skickar jag Bitcoin till någon annan?

Att skicka Bitcoin till andra plånböcker är väldigt enkelt, oavsett vilken plånbok du har. Hitta först sidan för att skicka eller begära. Vissa plånböcker låter dig skicka digital valuta till en e-postadress som är kopplad till den plånboken, men vanligtvis behöver du personens wallet-adress (den långa strängen av slumpmässiga siffror och bokstäver).

Börja med att ange den adress (eller e-postadress) du vill skicka till och från vilket konto/plånbok på sidan. Ange sedan hur mycket du vill skicka, och det är allt. Lycka till!

Vill du bjuda mig på en kopp kaffe nu när du också är på väg att bli miljonär?
Scanna koden eller skicka något till Bitcoin-adressen nedan!Bitcoin QR-kod1JVWetWwjWgupRLocnhtUK7c2Ns66DUeAj


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2017/11/borja-med-bitcoin/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Danielanovember 30, 2017 kl. 08:58
  • Svara

  Great article.I,a BTC newbie,thank you.If I will every be a millionaire,I promise I will give you 50% of my millions!

  1. You already started so you can be a millionaire too some day! 🙂

  • Amandadecember 8, 2017 kl. 23:14
  • Svara

  What’s this? Did you sell your blog Klara? It looks cheap as f. Both design and posts. Very strange… Not to be rude: but are your posts genuine? It’s like some spam bot got hold of this blog nowadays?
  I guess I’ll never know since spam bots don’t reply honestly.

  This is Sad cause this used to be a pretty and genuine(plus informative) blog.

  I’ll opt out of this. Getting enough of spam in my inbox already… 🙁

  1. Nope, not sold, sorry you hate it so much. What do you mean with spam bots? I used to do 4 posts a day, now it’s more like 10 in a month.

   I gather Bitcoin, I have to, since my disability funding isn’t enough for rent and food now. I imagine that money will run out eventually, and since I don’t work I need a backup.

    • Amandadecember 10, 2017 kl. 15:46
    • Svara

    It’s like a bought/sponsored post. It doesn’t feel personal at all. 🙂 I mean your posts usually are!
    It’s so hard to tell if it’s sponsored or if it’s your own thoughts, on the subject BC.

  • Linadecember 12, 2017 kl. 16:24
  • Svara

  Är det enkelt att nå 10k-30k Satoshi? Hur gör du? 🙂
  Det tar cirka ett helt kalenderår att nå 20k Satoshi på de sajter som delar ut 4 Satoshi var 5:e minut, 12ggr/dygn.
  20k Satoshi är idag knappt 30 kronor.

  *VARNINGEn sak: ett flertal av länkarna i denna bloggpost har virus, och kommer försöka infektera datorn om man öppnar dessa! *VARNING*

  1. Ja, det är väldigt enkelt om du använder dig av de faucets som är listade under Faucet Hub. Där kan du ta ut det du får på en gång, utan någon gräns eller möjligtvis med en gräns på 100 Satoshi. Många av de faucets ger upp till 20 satoshi var 5:e minut, och det går snabbt att få ihop 1000 om man har flera olika faucets öppna. Grejen är att försöka vara produktiv under väntetiden, så när du har samlat i alla de faucets du har öppna, så har timern gått klart på den du började med, osv.

   En del antivirusprogram reagerar på coin miners, till exempel JSE coins, som lägger en cookie på datorn och använder datorns CPU, men de är dock inga virus. Fast nästan alla faucets är annonsbaserade, och antivirusprogram behövs alltid när man kollar på annonser, oavsett om man är på en tidnings hemsida eller på nåt med Bitcoin.

  • John Holmesjuni 27, 2018 kl. 00:06
  • Svara

  Cryptoexmart kan lita på. Jag köpte ett par strider värda mer än en halv miljon dollar för mitt företag och jag fick mynt på mindre än 4 timmar. Därför fick jag stöd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.