Födelsedag och upplevelser

Det har inte hänt så himla mycket här hemma på sistone. Åkte iväg till Umeå en sväng och hälsade på bästa E under en långhelg, det var grymt. Det är det alltid. Vi käkade löjrom, havskatt, jag lärde mig spela fiol, gick på konsert, kollade in den fantastiska samlingen på Guitars – the Museum med en guidad tur av en av bröderna Åhdén himself, och vann ett biljardspel utan att ens behöva stöta. Fyllt år har jag också gjort, det var inte någon särskilt upphetsande upplevelse. Bästa M kom över på lite impromptu-tårta, och jag och älskaren R hade en heldag ute på stan. Vi började på Stockholms Glasshus med romrussin och svartvinbärssorbet och en cappuccino, det var sjukt gott. Det är det så gott som alltid där, det är ytterst få gånger man väljer en smak som inte är god.

Glass från Stockholms Glasshus

Börjar faktiskt bli stammis där nu. Undrar om man får complementary items när man har spenderat en viss summa på glass, typ gratis strössel. Som en komplett casinoupplevelse  på någon lyxig resort där de bjuder på en svit, all femstjärnig mat och dryck man kan tänka sig samt ger dig ett kreditkort på femtusen dollar för att handla i resortens shoppingcenter. Nej, antagligen inte. Inte för att jag vill ha nåt strössel ändå, för glassen är så himla god som den är. Hur som helst, efter fika och promenad i ett soligt Stockholm så drack vi en fräsch cocktail, och sen käkade vi middag på Jimmy’s steakhouse. Det brukar alltid vara bra där, men den här gången var det inte toppen, fick en nit-köttbit som var ganska senig och inte alls särskilt rolig. Inte så kul, inte heller servitriser som tar tallrikarna och går innan man hinner säga något. Självklart åt vi därför inte någon dessert där.

Jag ville ta mig vidare till Himlen bar i Skrapan, gamla skatteskrapan på Södermalm, efteråt. De har himla bra drinkar där, det är verkligen mitt favoritställe om man bara ska ta en drink. Det sägs att maten är grym där också, men det vet jag inget om. Fast vi kom aldrig dit, för R var helt slut. Kommer inte riktigt ihåg vad han hade gjort, men vi åkte hem och behövde inte nån mer mat på typ ett dygn efteråt. Jag fick en födelsedagspresent också, av syrran! Bestick- och redskapsförvaring i färgen Palm från Le Creuset, som jag minsann har dreglat över. Den står och förgyller min köksbänk och innehåller de köksredskap jag vill ha nära till hands. Roliga upplevelser innebär en bättre vardag, jag vill ha fler.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/05/fodelsedag-och-upplevelser/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.