Glass med smak – och utan

Om det är vår eller sommar och man är i stan så måste man käka glass på Glasshuset. Jag och älskaren R åker dit nästan varje gång vi är i stan och det är bra väder, för det är så sjukt gott. Två av mina favoritsmaker på bilden, romrussin och sorbet på svarta vinbär.Glass från Stockholms Glasshus

De har så sjukt många goda smaker. Pepparkaka, Dansk äppelpaj och citronsorbet är några av mina andra favoriter, och om man gillar lakrits har de en himla häftig variant. Men det finns en nackdel med att äta där. ”Vanlig” kulglass från GB eller Sia smakar bara blaha när man har provat riktigt god glass, så man blir vansinnigt besviken när man köper något annat.

Vi åkte till den mest populära glasskiosken i orten där vi har lantstället. Där är det alltid fullt, och glasskön ringlar lång. Så vi köpte ett par kulor vardera, och det var inte ett dugg kul. Alldeles för lite smak. Kunde lika gärna ha låtit bli, trots att vi var väldigt sugna på en glass. Dessutom kostar tre kulor på GB eller Sias glasskiosker lika mycket som två på Glasshuset, men de på Glasshuset är mycket, mycket större. Så gå dit om ni får en chans och prova riktig glass.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/06/glass-med-smak-och-utan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.