Slussen

Det finns nog inte en Stockholmare som inte har hört att Slussen rivs och byggs om. Eller upplevt trafikkaoset som det var när de började. Det är bättre nu, men långt ifrån färdigt. Det är märkligt hur de butikslokaler som fanns under Slussen var så obesökta. Det passerar runt 640.000 människor på Slussen varje dag, men de butiker som fanns där gick i konkurs en efter en. Fast det var rätt sunkigt där. Mörkt, lite halväckligt, lite mänskligt skräp och en massa annat skräp. Här är jag i Blå gången innan det revs. Arga Klara i blå gången på Slussen

Undrar hur det kommer att bli när det är klart. Säkert bra, det kan inte bli mycket sämre än vad det var innan i alla fall. Jag åker inte tunnelbana ofta, men ändå är det en av de stationer jag frekventerar oftast.

Själva bygget är ändå rätt coolt. Om man går upp längs backen vid Katarinavägen över Stadsgården ser man ganska mycket av vad som händer där under jord. Men som med allt annat som byggs vad gäller trafik i Stockholm så är det väl för litet redan när det är färdigt. För låg kapacitet. Det vore faktiskt rätt skönt om det blev klart snart, men man är liksom van vid att det alltid är en byggarbetsplats på många håll i stan. Kommer du sakna gamla Slussen?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/06/slussen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.