Solbrun och i bra skick

31 grader i skuggan och giftig algblomning, så man kan inte hoppa i plurret hur som helst – annars skulle jag ligga i vattnet. Nu ligger jag i skuggan och svalkar mig med isvatten. Tur att mobilen är en underhållningsmaskin för spel och musik när man inte har så mycket att göra!

När jag badade häromdagen var det 25 grader i vattnet. Det går knappt att vara inne, vilket har resulterat i en klädsam solbränna. Fast jag har inte bränt mig någon gång. Så här solbrun blir jag faktiskt nästan aldrig!

Klara Schmidtz

Smörjer alltid in mig med solskyddskräm, trots de usla flaskorna och trots att det är en sjuhelvetes lyxprodukt när man är sjukpensionär. Man får väl skippa ett tandläkarbesök eller så i stället. Och det är det värt. Verkligen. Mår så mycket bättre när det är varmt, saker gör oerhört mycket mindre ont.

Optimalt är det runt 25 grader så man inte är så trött, men jag klagar inte när det är 30 heller. Jag vill flytta utomlands, men det är svårt när man är sjuk till att börja med. Fast jag hoppas att jag någon gång bor i södra Spanien eller Italien eller så. Dumt att bo i ett land där man alltid fryser och alltid har mer ont än jag behöver ha, bara för att det är kallt. Hoppas att värmen håller i sig. Visst, det kan få komma lite regn, men sen måste värmen komma tillbaka.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/07/solbrun-och-i-bra-skick/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.