Vindar och kalla bad

Det blåser ofta på lantstället. Inte så konstigt, för det är 20 meter till vattenbrynet, men man blir lite galen på det ibland. Det borde vara varmt ute, det ser varmt ut, temperaturen visar att det är varmt och solen skiner, men så går man ut och fryser omedelbart ändå. Jag är inte kompatibel med drag och vind, det är bara obehagligt. I dag är det dock varmt – det är utlovat runt 27 grader och jag tänker ta ett dopp.

Klara Schmidtz plockar snäckor på stranden

Vinden har legat på åt fel håll ett tag, så allt varma ytvatten har blåst ut i Östersjön. Det är alltså ganska kallt i vattnet. Hoppas i alla fall att det är badbart. Temperaturen ändrar sig väldigt fort. När vinden ligger rätt och det kommer in varmt ytvatten kan det bli helt otroligt varmt i vattnet här. För nåt år sen blev man knappt sval när man var i vattnet ens en timme. Sån tur lär jag dock inte ha i dag.

I övrigt börjar jag bli ganska uttråkad och lite deppig här ute. Det är ensamt och R är alltid upptagen. Jag saknar att åka in till stan, dricka en god kaffe, lyssna på bra musik någonstans, blänga på folk och flanera bland vackra byggnader och människor. Så jag åker nog hem i veckan. Men där är det inget bad och ingen skön solstol. Måste nog köpa en till balkongen. Nåväl – nu tänker jag gå ut och se om man rinner bort eller fryser.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/07/vindar-och-kalla-bad/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: