En spontan semester!

För ett par veckor sedan åkte älskaren R iväg och jobbade på spanska solkusten. Han brukar göra några längre jobbresor varje år, och i år hade jag inget för mig på hemmafronten. Dessutom hade jag kattvakt om jag skulle någonstans. Så… han frågade på hotellet, eftersom hans dubbelrum redan var betalt för, om han fick inhysa mig också. Såklart. Varför inte åka på en spontan semester?

Sagt och gjort. Fixade intyg för alla mediciner och hoppade på det billigaste flyget till Malaga, där R plockade upp mig och vi åkte vidare till den lilla sömniga staden vid foten av Sierra Nevada där han bodde. Så här var utsikten från hotellrummet en tidig morgon – ganska nära havet.

Utsikt över Medelhavet med palmer en tidig morgon i Spanien

Hela hotellet var fullbelagt med folk från samma företag som R, och de jobbade 12-timmarsdagar hela bunten. Så jag hade hela frukostbuffén för mig själv, och hela poolområdet för mig själv. Inte dumt alls faktiskt. Det innebar ju att R också jobbade långa dagar, så jag reste dit under förutsättningarna att vara där själv och roa mig själv, som om att jag åkte på semester själv.

Sol, bad, några varma promenader, mat, roliga fiskrestauranger där menyn innebar att man fick peka på något från dagens fångst, men mest slappa i solen faktiskt.

Klara Schmidtz vid poolen på spanska solkusten, Arga Klara

Så himla skönt att bara komma iväg och ladda batterierna lite. Visserligen har det varit en fantastisk sommar hemma – jag älskar sol och värme – men palmer slår granar vilken dag som helst, och det är så mycket skönare kvällar och nätter runt Medelhavet. Att kunna ta en promenad sent på kvällen i slutet av augusti utan att behöva ta på sig en tröja är faktiskt rätt grymt.

Själva hotellet var inte något speciellt, de hade vad man förväntar sig. Det var inte många utländska turister i området, i utkanten av Motril, men däremot en hel del spanska turister. Det slår ändå Stockholm, som omväxling. Och särskilt när R är där ändå. Vi hann med två utflykter ändå, trots att han jobbade. Mer om det kommer senare!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/08/en-spontan-semester/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.