Spanska solkusten och sista-minuten för dig som saknar värmen

Spanska solkusten och sista-minuten för dig som saknar värmenHar ju precis varit och njutit vid varmare breddgrader, så där lite sista minuten eftersom R har arbetat där. Jag avundas inte de som har börjat jobba igen för fem öre, däremot kan jag kanske inspirera er att packa väskorna och följa mina fotsteg; spendera lite välförtjänt tid på spanska solkusten. Det finns många fina ställen där. Med städer som Marbella, Malaga och Torre Del Mar finns det ingen tid här för att oroa sig om något. För att göra er läsare extra sugna tänkte jag dra igenom de bästa delarna av spanska solkusten, så att ni kan boka redan idag, till exempel hos Ving.se.

Spanska solkusten och sista-minuten för dig som saknar värmen

Ett stort plus med att spontant resa någonstans är att ni kan få en billigare resa när ni bokar en sista minuten med Ving. Det är extra roligt eftersom det är så spontant och kan göras till ett minne för livet. Vem vet – nya favoritplatsen kan hittas genom en sådan resa. Här är några tips på semesterorter som jag nog skulle gissa passar de allra flesta.

Spanska solkusten och sista-minuten för dig som saknar värmen

Marbella – En klassisk semesterort som har en otroligt vacker gammal stadskärna. Här kan man strosa runt bland trånga gränder och mysiga små torg. Samtidigt finns den nya delen som är full av höga hus och breda gator. Gillar man mat måste man prova sig runt alla fantastiska tapasrestauranger! Definitivt ett resmål för familjen, sol och bad eller helt enkelt en romantisk resa för kärlekens skull.

Malaga – Svårt att hitta en stad som är mer spansk. Det är Picassos hemstad och har ett grymt klimat året runt. Det finns mycket att se här; fina konstmuseum som har målningar av Picasso, och trevliga restauranger med mycket god mat. Här behöver man inte oroa sig för att komma i kontakt med för många andra turister, eftersom de flesta åker till Marbella. När man vandrar runt i Malaga, som grundades ungefär år 1000 före Kristus, upplever man en stad som har mycket historia.

Torre del Mar – Denna plats är och har alltid varit en fiskeby, men det börjar även verkligen bli en populär destination som många ivrigt kollar upp biljetter till. Denna plats andas starkt av den spanska atmosfären, även om turismen har ökat en del. I Torre del Mar bor det ungefär 20 000 människor, men när högsäsongen startar kommer det runt 80 000 människor till.

Cadiz – Här har ni hamnstaden för er som vill komma bort från turismen. Det är en av världens äldsta sjöstäder som ligger på en halvö. Den erbjuder vackra pittoreska byggnader och långa härliga stränder där man kan svalka av sig med ett dopp i havet. En plats för alla er som söker avkoppling och lite harmoni.

Vad passar dig? Är du sugen på romantik, kultur eller kanske bara vill komma ifrån Sverige i ett tag? Solkusten väntar på dig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/08/spanska-solkusten-och-sista-minuten-for-dig-som-saknar-varmen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.