Skogens jackpot!

Nu har svampen kommit! Ger man sig ut på en tur ut i skogen så finns det faktiskt en hel del svamp. Jag tycker allra bäst om gula kantareller, skogens guld, så det är framför allt sådana jag letar efter. Det är oftast inte lika mycket svamp när det har varit en torr och varm sommar som i år, men svampar växer oerhört fort. Om man har hittat ett bra ställe och det är högsäsong kan man komma dit två eller tre gånger i veckan och plocka. Att hitta ett bra ställe är som att vinna skogens jackpot.

Var ska man leta efter kantareller då? Jo, först och främst i närheten av träd. De behöver levande trädrötter för att växa, så man kan kolla runt trädrötter, under löv, gräs och små grenar. De trivs ihop med de flesta träd i våra skogar, både bland- och lövskog och mossa. De gillar när det är backigt och stenigt, när fukten ligger kvar i nedre delen av backen eller under stenarna. Eftersom svampen återkommer på samma växtplatser, så är det bra att komma tillbaka till samma ställe som sist, eller använda en svampkarta.

Gul kantarell i skogen

Hittar man en kantarell så finns det oftast fler. Man kanske ser en liten stackare helt själv, men det är ett tecken på att de gillar att växa där. Då kan man vända på lite löv eller känna i mossan och runt träden, och det kan resultera i att man mycket väl får jackpot.

Jackpot i spel på online casino eller i skogen, vad föredrar du? Jag tar helst en vinst i pengar, men i kväll tänker jag njuta av min svamp och känna mig rik på det sätt man gör när man äter god mat som man har plockat eller odlat själv. Jag hittade lite drygt ett hekto efter att det var rensat.

Gula kantareller, skogens jackpot

De var lite torra, vilket kanske inte är så konstigt om man tänker på hur sommaren har varit, men det gör inte så mycket. Tänkte steka den hårt i mycket smör och njuta av dem på ett par smörgåsar, det räcker inte till så mycket mer än så. Men jag kanske letar efter mer en annan dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/09/skogens-jackpot/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.