Tips för en längre sovmorgon

Många har svårt att komma upp på morgonen, jag har det definitivt. Väckarklockan ringer, man väljer gärna att snooza några gånger och drar täcket över huvudet. Det är skönt för stunden, men resten av morgonen blir stressig om man ska någonstans. Då är det bättre att lägga om morgonrutinerna så att de fungerar bättre, så att man faktiskt kan snooza en gång extra. Här är några tips du kan testa:

Frukosten är färdig. Gör frukosten innan du går och lägger dig kvällen innan. Det brukar jag göra om jag ska bort. Istället för att koka ägg eller dra fram allt som behövs för att göra en macka, eller i värsta fall skippa frukosten helt, ligger allt klart och förberett i kylskåpet. Jag kan till och med äta det på vägen om det är bråttom. Om man måste ha kaffe kan en kaffebryggare med timer vara smart. Ladda bryggaren innan du går och lägger dig så vaknar du till färdigbryggt kaffe. Fixa smörgåsar och plasta in eller, blanda egen chiapudding som du toppar med frusna bär.

Snabb morgonmakeup. Skaffa några bra basprodukter till din sminkväska. Jag brukar ta lite concealer, foundation, mascara och läppglans. Det finns massor med videor på YouTube där man kan lära sig hur man lägger en enkel sminkning som tar bort ojämnheter i huden och får dig att se mer vaken ut på mindre en fem minuter. När man har lärt sig hur man gör går det fort att gå från nyvaken och påsögd till piffig och pigg (i alla fall på ytan).

Smink från NordicFeel

Sluta vela framför garderoben. Att välja kläder kan betyda flera ombyten för vissa. Det funkar inte för mig, så jag testar kläderna på kvällen istället och lägger fram dem i badrummet. När man vaknar, trött och hungrig, är det skönt att slippa ta flera beslut direkt på morgonen. Är man extra velig kan man lägga fram två förslag, beroende på väder och hur man mår för dagen. Gör dessutom i ordning väskan (om du brukar ha en) och packa de saker du behöver under dagen. Kolla att plånbok, nycklar, mediciner och sånt är där de ska vara.

Med lite smarta tips och bra planering kan man faktiskt snooza ett par gånger innan man måste ge sig ut. Har du några bra tips?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/09/tips-for-en-langre-sovmorgon/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: