Thanksgiving och byteshandel

I dag är det Thanksgiving på andra sidan sjön. Även om vi inte har någon sådan historisk händelse att fira här i Sverige, så är det inte så dumt att vara tacksam för det man har. Inte bara på en specifik dag, utan lite när som helst.

Jag är till exempel tacksam för R, och att han känner mig så bra. Som när jag tog den här klubban till honom på en middagsbuffé i Spanien, och jag sedan fick den tillbaka när jag började bli grinig för att jag var hungrig.Klara Schmidtz

Så funkar vi. Han fick min gamla telefon när jag bytte upp mig för ett tag sedan, i utbyte mot en jäkla massa gummibjörnar. Att han sedan käkar lika många gummibjörnar som jag, spelar ingen roll. Det var mer en principsak.

Det blir inte någon kalkon här i dag, men jag får något godare. Köttgryta med kött från landet, med kor från gården precis bredvid sommarstugan. ”Svärisarna” köpte en kvarts ko, så de har frysen full och vi har fått en hel del godsaker.

En köttgryta var å andra sidan ungefär precis det jag kunde skrapa ihop från kylen, för den ekar tom. Det låg några stackars rotsaker i grönsakslådan som fick åka med, men inte mycket annat. I kväll ger vi oss ut till stormarknaden och är tacksamma för att vi kan välja att åka och storhandla klockan 21.30.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/11/thanksgiving-och-byteshandel/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: