Ögonlocksplastik

I dag är det tre dagar sedan jag gjorde ögonlocksplastik, eller blepharoplasty. Har alltid haft hooded eyes och tycker faktiskt att det är snyggt, men i mitt fall blev det inte så bra i kombination med Ehlers-Danlos syndrom. De tunga ögonlocken gjorde illa bindväven där ögonfransarna satt, och det kändes ofta som om hela ögonbollen gjorde ont inuti.

Jag har till exempel aldrig kunnat ha hårspännen i mer än ett par timmar, för det gör skitont när håret ligger åt ett håll som inte är helt naturligt. Att sätta upp håret en hel dag, när jag hade långt hår, var inte att tänka på. Eller att ha glasögon, det orsakar ett alldeles för hårt tryck på bindväven även om de sitter så löst att de nästan ramlar av. Så just nu ser jag inte riktigt klok ut, även om färgen redan har gått från mörkrött till gul-lila. Här är den osminkade, men fruktansvärt svullna sanningen just nu.

Ögonlocksplastik

Passade på att göra både övre och nedre ögonlocken samtidigt. Själva operationen gick ganska snabbt. Det sades att det var ett smärtfritt ingrepp, men eftersom lokalbedövning inte funkar på mig så kan jag meddela att det gjorde skitont, särskilt under. De skar ett snitt på insidan av ögonlocken under ögat och möblerade om lite fett och sånt. Över övat skar de bort en bit av den överflödiga huden och sydde ihop mig.

Såg himla rolig ut precis efteråt. Det blödde fortfarande i snittet innanför huden, så det kom tårar av blod hela dagen. Nu känns det lite grusigt och stramt, och jag får inte ha kontaktlinser så jag är halvblind när jag inte kan ha glasögon på mig. Men det gör inte så mycket, för jag måste ha nån salva i ett par gånger om dagen som gör att jag inte ser ett skit ändå.

Snittet ovanför ögat gjordes med laser, och det har inte kommit något blod eller så alls.  Tydligen vanligt vid ögonlocksplastik. Hoppas bara att svullnaden går ner lite, för då kommer inte stygnen att skava så mycket. Just nu skär de nästan in i huden där det är svullet. Men det blir nog toppen när det läker, för trots svullnaden så är allt tryck på ögat helt borta. Fortsättning följer!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/12/ogonlocksplastik/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.