Några konserter på sistone

Försöker gå på så många konserter jag bara kan. Det gör jag alltid, men det har varit mycket bra hittills i år, och mer blir det. I början av januari var jag och R och kollade på John Corabis Unplugged tour i Slaktkyrkan. Jag har alltid gillar honom, fantastisk röst och talanger som sträcker sig långt bortom vad han gjorde i Mötley Crüe. Det var grymt, men tyvärr var det sjukt lite folk där. Kanske 75 personer. Conny Bloom hoppade in på några låtar, det var en oväntad bonus.

John Corabi och Conny Bloom på Slaktkyrkan, 2019. John Corabi unplugged tour konserter.

För ett par veckor sedan var jag på Slash feat. Myles Kennedy med bland andra Todd Kerns på Annexet. Säga vad man vill om repertoaren, det kan bli lite tradigt, men bandet är riktigt bra. Och att se Slash få utrymme att göra vad han vill är alltid givande – han är oftast den stora behållningen i alla konstellationer han någonsin varit med i. Tyvärr blev jag akut sjuk efter bara några låtar, så jag missade det mesta. Repade mig lagom till de tre sista i alla fall, så jag såg nog det bästa showen hade att erbjuda ändå.

Slash på Annexet i Annexet, Stockholm mars 2019. Går på många konserter!

På tisdag blir det Dave Matthews band, också på Annexet. Har aldrig sett dem live förut, det ska bli riktigt intressant. Det har alltid varit ett band jag har gillat, fantastiska musiker, inte som allt annat. Det var svårt att hitta någon som hade tid att hänga med – R refererade till dem som ett hissmusikband – så jag planerade att gå själv. Efter sjukdomsfallet för ett par veckor sedan ändrade han sig, så han hänger med. Inte för att det är toppen att gå på konsert med någon som inte är särskilt intresserad, men jag har kört Dave Matthews i bakgrunden varje gång han varit i närheten ett tag så att han kanske lär sig att gilla det lite mer. Och sist han sa något om de var det: ”Jag skulle i och för sig tro att de är jävligt bra live”. Ha.

Det här är bara ett axplock. Mer har det varit, betydligt mer blir det. Har du några tips? Allt från smått och väldigt lokalt till saker som fyller stora arenor!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/03/nagra-konserter-pa-sistone/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.