Musikquiz utan besökare

Under maj månad har Ronnie Åström (känd för sin egen kvartett och från band som The Cloudberries och Peace Conspiracy) kört ett väldigt bra musikquiz på Engelen. Det har varit främst för branschfolk inom musikindustrin, men alla har varit välkomna. Både han själv och Engelen har marknadsfört evenemanget, och han har gjort riktigt bra frågor. Sjukt svåra, men bra. Man har lärt sig saker och fått en hel del skratt. Dessutom bjöd Ronnie på bra livemusik varje vecka.

Jag och älskaren R gick dit första gången utan att veta alls hur det skulle bli, och det var riktigt kul. Jag är dessutom av uppfattningen att om man gillar ett initiativ, eller om man vill se mer av något, eller stödja något som man tycker är bra, då går man dit. Eller så köper man skivan, eller går på konserten eller utställningen eller vad det nu än är. Det är vad jag själv skulle vilja, om jag tog ett initiativ eller hade en konsert. För vad händer om ingen gör det? Bra saker försvinner, om ingen går dit.

Ronnie Åströms musikquiz på Engelen

Det var inte mycket folk där, kanske 20 pers. Jag gick dit alla gånger, för musiker behöver mer nätverkande och fler tillfällen att lära känna varandra. Det är inte konstigt att man inte får några gig om man aldrig syns och ingen vet vem man är. Andra veckan var det ungefär lika mycket folk, men inte så många musiker.

Tredje veckan var vi 3 personer, plus 2 som dök upp halvvägs in. Sista gången var vi kanske 5 också. Trots att tusentals människor har sett eventet på Facebook, och att det hölls i en välbesökt lokal mitt i stan. Och trots att det har varit på måndagar, dagen då de flesta i branschen är lediga. Sjukt dåligt faktiskt. För mig är det inget snack om saken. Om jag har möjlighet att stödja något som jag tycker är bra, så gör jag det. Om en bekant eller någon jag gillar släpper en skiva som kanske inte är min kopp te helt och hållet, så köper jag den ändå om jag kan. För att stödja dem.

Om detta musikquiz och nätverkande blev populärt, skulle det fortsätta till hösten. Så blir det alltså icke. Och det är synd. Synd för de som anstränger sig för att göra något bra, och synd för alla som missar tillfället för att de inte orkar. Det behövs fler initiativ.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/07/musikquiz-utan-besokare/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: