Isadora Peel Off Base

Köpte ett Peel off base nagellack från Isadora för ett tag sedan, för beskrivningen på deras hemsida lät precis som något jag behövde:

    1. Applicera ett täckande lager över hela nageln.
    2. Låt torka ungefär fem minuter eller tills den vita basen har blivit genomskinlig.
    3. Applicera vilket nagellack som helst.
    4. När du vill ta bort lacket, börja vid nagelbädden och bara dra av det.

Testade häromkvällen, och så här gick det. Målade ett väldigt tunt lager med Isadora Peel Off Base och lät det torka i ungefär 15 minuter (i stället för 5). Slogs av hur det luktade exakt som vitt lim, av vilket man enkelt kan göra en egen Peel off base. Som dessutom är typ gratis om man har lim hemma. Hur enkelt som helst. Tanken slog mig: “Hoppas att jag inte har betalat nästan hundra spänn för ett par milliliter lim“.

Sen applicerade jag ett tunt lager vanligt nagellack, också Isadora, på det. Inget baslack, inget topplack, inget mer. Lät nagellacket torka i ca 15 minuter. Ytterligare några minuter senare drog jag handen genom håret, varpå det lossnade från en nagel. Fem minuter efter det tvättade jag händerna, och då lossnade tre till. Alltså, när jag tvättade händerna, inte när jag torkade dem på en handduk eller papper, för det gjorde jag inte ens.

Punkt 4 var alltså helt och hållet inte sant. Skickade ett mejl till deras kundtjänst, och de berättade för mig hur jag skulle göra när jag målade naglarna. De skrev också att jag behövde lära mig använda produkten:

“Basen är inte tänkt att hålla för en längre tid utan för en kväll eller någon dag i korta perioder. Testa gärna enligt våra instruktioner för produkten funkar när man väl lärt sig använda denna till fullo. Produkten funkar superbra till Nagellack med glitter i som kan vara lite svåra att få av med vanlig remover. Testa så kommer du säkert få ett bättre resultat.”

Isadora Peel Off Base nagellack

Detta trots att jag redan hade berättat hur jag gjorde, och att det var exakt till punkt och pricka enligt deras beskrivning. Vad är det för ett slags svar? De utgår ifrån att jag har gjort fel och talar om det för mig. Trevligt. Realiteten är att antingen är produkten felaktig, eller så är instruktionerna och beskrivningen på hemsidan felaktiga. Det står ju på punkt 4:

När du vill ta bort lacket, börja vid nagelbädden och bara dra av det“?

Inte “När du drar handen genom håret, tvättar händerna eller sätter på dig kläder, så lossnar nagellacket“. Dessutom använder jag inte glitter, jag är inte 12 år gammal. Men det är en annan fråga.

Jag svarade ungefär samma sak som jag skrivit första gången igen, och fick till svar om hur det fungerade på tjejen som skrev svaret. Hur är det relevant…? Hon tipsade mig också om att testa mig fram för att se vad som funkade för mig. Trots att hela poängen var att det funkade inte alls enligt hur det beskrevs.

Gör egen Peel Off Base

Vem som helst fattar väl att lacket blir mer ömtåligt när man har en peel off base under. Om ett vanligt lack sitter som berget i två veckor tänker man att man kanske måste ta bort det efter 3-4 dagar med en peel off base. Inte efter en kvart, eller tills man tvättar händerna.

Det här var en fullständigt värdelös produkt. Köp 0,75 liter Casco trälim för 50 spänn istället, och gör ett par liter av din egen Peel Off Base till halva priset av vad några milliliter färdigblandad kostar. Det kommer att fungera exakt likadant. Så här gör du egen Peel Off Base!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/08/isadora-peel-off-base/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.