Liten blivit tungviktare

Lilla Morris är ungefär ett och ett halvt år nu, och han är en riktigt kul typ. Så här liten var han förut.

Morris, grå katt tittar i tvättmaskinen

Nu har han blivit en lite rund chonk som är galen i godsaker, älskar att ligga i famnen och bli klappad, och är galen i leksaker och kartonger. Han är inte större än en normal katt, men han väger mer. Han är extremt kompakt. Lite som att lyfta en liter bly istället för en liter bomull. Orkar faktiskt inte hålla honom så länge utan att ha stöd eller sitta ner. Men han sitter inte i knä på egen hand, utan ska bli hållen.

Han tuggar gärna sönder papper (helst räkningar), kuvert och tidningar, men ibland även gröna växter. Det är en bit aloe vera på bilden, som han brutit av.

Morris, grå katt leker med grön växt. Tjock katt, tungviktare.

Ibland på nätterna händer det att jag vaknar av att han biter och sliter bort småbitar från en kartong och spottar ut dem. När jag går upp på morgonen kan det ibland ligga en hel hög med kvadratcentimeterstora bitar kartongtugg på golvet. Helt sjukt vad starkt det låter när han håller på med det där.

En annan egenhet han har är att han följer efter oss som en liten hund och slänger sig på marken så fort han vill bli gosad med. Spelar ingen roll vart han är – han bara slänger sig omkull på sidan. Då är det bara att klappa. Kul typ, tjock typ. Inte sjukligt tjock, mest tung och krallig. Och söt.

Han försvann förresten en gång. Tänk så mycket jag inte har berättat för er. Det gör jag nog en annan dag, för det var en riktig historia.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/12/liten-blivit-tungviktare/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.