Corona och kronisk sjukdom

Snälla du, följ myndigheternas råd om corona, covid-19. Det som kanske bara verkar som en lätt förkylning för några av er, eller något du inte ens märker att du har, kan döda mig.

Det bästa vore om alla antog att de var smittade, och ändrade sitt beteende för att sluta sprida viruset vidare.

Om några månader eller år kanske vi ser tillbaka på den här tiden och tycker att vi överreagerade, eftersom det inte var så många människor som dog ändå.

Men det är just det som är poängen. Det är därför vi måste vidta drastiska åtgärder – så att inte så många ska dö. Jag vill inte dö på grund av att någon kanske säger:

Jag bryr mig inte om jag får viruset, jag kommer inte att dö“.

Om corona och att leva med kronisk sjukdom

Men jag kanske gör det. Och om inte av corona, kanske från min kroniska sjukdom och att inte kunna få hjälp från det överbelastade sjukvårdssystemet. Det är en större chans för sjukvården att rädda någon som är frisk i grunden. Om det står mellan mig och någon annan i min ålder – vem väljer de?

De över 70 är instruerade att stanna hemma och inte träffa människor, men det gäller också mig och alla andra med lite svårare hälsoproblem. Nästan varannan vuxen har kronisk sjukdom eller har haft hjärtproblem eller diabetes. Det finns ingen ekonomisk hjälp att få för dem som inte är sjuka men inte kan arbeta utan att riskera sina liv.

Men vad är ett liv värt?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2020/03/corona-och-kronisk-sjukdom/

2 kommentarer

  1. Tycker Sverige borde förbjuda alla att gå ut itället för bara avråda. Hoppas det går bra för dig.

  2. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.