Utväxt och naturlig grå färg

Nuförtiden är man alltså tvungen att klippa sitt eget hår, om man är i en riskgrupp och inte kan träffa andra. Även de som inte är i någon riskgrupp bör ju undvika att vara för när andra människor, så när jag är ute och promenerar ser jag väldigt många fler med ganska stor utväxt i håret än tidigare. Ser även fler kepsar och sjalar på huvuden än tidigare, framförallt på tjejer och kvinnor. Kanske de inte vill visa upp sin naturliga look, eller så har jag missat nåt i modet. Igen.

Ni som känner till lite om EDS vet att även luftrör kan vara överrörliga och att man titt som tätt hamnar på sjukhus av helt vanlig hosta, men kanske även att lungorna består av bindväv. EDS är en bindvävsdefekt, vilket kan resultera i något oerhört dåligt i samband med covid-19. Ergo, jag kan inte träffa någon.

Är på dag 72 av isolering nu tror jag, vet inte exakt, tappade räkningen någon gång efter 20. Men jag vet att den 10 mars var jag ute på stan för sista gången. Och det var nog kanske en månad innan det som jag senast var hos frisören.

Eftersom jag har en väldigt kort frisyr resulterade det ganska snabbt i att det såg ut som om jag hade en mopp på huvudet. För två veckor sedan fick jag nog, och klippte mig själv. Det var inte särskilt lätt, men med maskin, sax och urtunningssax blev det så här. Framsidan är faktiskt helt okej, är inte helt olik mig själv.

Resultatet?

Klara Schmidtz efter att ha klippt sitt eget hår under Corona-krisen

Baksidan, not so much, inte direkt salongskvalitet, men det duger åt mig hemma och när jag är ute och går. Om någon vill garva, varsågod. Kul att göra någon glad. Dessutom har det kommit fram en del grå stråk på sidorna och lite i luggen. Ser ingen idé med att färga håret nu.

Nu har det alltså gått två veckor sedan jag klippte mig, och jag har jämnat till det lite allt eftersom. Ser riktigt bra ut, om jag får säga det själv. Men jag kan ändå säga att en av de första sakerna jag gör när jag kan träffa folk igen, oavsett om det är i sommar eller om jag måste vänta tills nästa år, är att boka tid hos frisören.

Kanske folk i allmänhet blir mer naturliga efter det här, när de har vant sig vid att vara som de är? Kommer vi att få se mer utväxt, korta naglar och tunna läppar i sommar? Jag hoppas det.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2020/05/utvaxt-och-naturlig-gra-farg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.