Ett glas vin i goda vänners lag

Ett glas vin i goda vänners lag, kanske? Nej, inte på fyra månader. Här är en av de sista gångerna jag var ute och gjorde det. Det var tillsammans med R, vi stack faktiskt iväg på en kryssning bara för att den fantastiske Zakk Wylde skulle spela på den. Har gillat honom sen 1994, ha. Självklart hoppar man på en kryssningsbåt man inte vill ha något med att göra i övrigt (Rock the Boat) för att se honom live.

Båten och det som hände på den i övrigt var inte mycket att ha. Det var ganska lite folk, och jag tror att de flesta där åkte just för att se Zakk. Fick riktigt usel mat på restaurangen Grill House på Silja Galaxy. Min potatispuré med parmesan var hård och smakade enbart gammal uppvärmd kokt potatis. Laxfilén som serverades till var full av ben, dödstorr och var täckt av vitt protein. Sa vad jag tyckte till personalen, som inte erbjöd något annat eftersom restaurangen snart skulle stänga. Sjysst, tack. De hade i alla fall gott vin.

Klara Schmidtz

Längtar

När blir nästa glas vin i goda vänners lag? Jag hoppas att det blir senare i sommar. Min kära vän E från Norrland skulle försöka komma ner och hälsa på – självklart på avstånd. Jag kan räkna de människor i och runt Stockholmsområdet som kommit och hälsat på för fika eller nåt utomhus, och de tillfällen när det har hänt, på en hand.

Men E är beredd att åka 80 mil för att vi ska kunna träffas. Vad ska man säga? Hoppas bara att vädret är bra, annars blir det svårt. Jag längtar verkligen. Vi ska självklart ta ett glas vin (eller fem), avhandla Zakk, en mängd andra musiker, band, låtar och konserter, men även utbyta skämt och djupare tankar.

Han ringde faktiskt för ett tag sedan bara för att han ville muntra upp mig med ett skämt. Det var så bra att han tänkt spara det tills vi sågs, men sen kom det en pandemi i vägen och det var lika bra att berätta det. Det var faktiskt ett av de roligaste skämten jag hade hört i hela mitt liv. Eller så var jag bara så tömd på allt som är roligt. Oavsett vilket – I can’t wait.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2020/07/glas-vin/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.