Chili, jordgubbar, smultron och sockerärter

Förra året odlade jag ett par olika sorters chili, paprika, tomater och kattmynta. Just chili verkar vara himla lätt att lyckas med, det blir alltid fina plantor och stor skörd. Har sått diverse chiliplantor flera gånger förut och lyckats bra, så ock denna gång. Det är två olika sorter, Cayenne till vänster och milda Lombardo till höger.

Röd chili

Hinner inte käka dem lika fort som de mognar, så jag har torkat det mesta. De ligger i en skål på en skänk i köket, och ibland snor katten en och använder som leksak. Väntar fortfarande på att han ska råka bita hål i den – hittills har det inte hänt, men det är nog bara en tidsfråga. Förhoppningsvis slutar han stjäla dem då.

I år har jag planterat jordgubbar, smultron, chiafrön och sockerärter. Ska dessutom få en spännande sorts chiliplanta av någon som är expert i ämnet. Chiafröna är mest för skojs skull. Läste att man kan plantera de frön man köper för att äta, och det kan bli en hög, vacker växt med blå blommor. Om den inte fryser ihjäl.

Jordgubbarna och smultronen däremot, de har jag kanske lite för höga förväntningar på. Är ofta för snål för att köpa jordgubbar, och när man väl köper dem smakar de inte alltid särskilt kul. Återkommer med bild på mina små plantor när man faktiskt ser att de är plantor, och inte bara en liten grön grodd som de är i dagsläget. Odlar du något i år?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2021/03/chili-jordgubbar-smultron-och-sockerarter/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.