Nyckelpiga

I går hittade jag en nyckelpiga på gardinen vid min balkongdörr. Dörren stod på glänt, så jag tänkte slänga ut den. Men då hittade jag en till, och en till, och säkert 20 till. Det stod i tidningen att det var någon slags ”invasion”, även om jag själv inte riktigt hade kallat det så, i södra Stockholm under dagen.
För ett par veckor sedan målade jag en nyckelpiga. Den var till min kusin på hennes födelsedag, en symbol för tur och rikedom. Akrylfärg på pannå, A4-storlek. 

Nyckelpiga, målning i akrylfärg på pannå

Den på bilden är en snäll art, men de som var här igår var en Harlekinnyckelpiga. De bits då och då, ibland ganska illa, och eftersom jag är överkänslig mot alla typer av bett och stick vill jag inte ha dem inne. I dag verkar alla vara helt borta, de var nog på väg nånstans. Mot bättre tider.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2021/09/nyckelpiga/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.