Smörgåstårta

Har gått och varit sjukt sugen på smörgåstårta ett tag nu. Måste nästan ta mig i kragen och göra en så småningom. Men en smörgåstårta avnjuts ju bäst i goda vänners sällskap, så jag ska försöka hitta nåt bra tillfälle.

Jag gjorde smörgåstårta för andra gången i mitt liv i somras, till midsommar. Eftersom jag beställer hem matvaror istället för att besöka butiken så är utbudet lite begränsat ibland, men trots det lyckades jag pussla ihop den godaste smörgåstårta jag någonsin ätit. Fördelen med att göra dem själv är ju att man får dem exakt som man vill.

Smörgåstårta med räkor, lax och ägg

Det var tre lager, två med skagenröra fast det var hackat ägg i också, och ett lager med rökt lax och färskost med pepparrot. Mycket pepparrot ska det vara, man får alltid ha i extra för att det ska bli bra.

Det svåraste med att göra en sjukt bra smörgåstårta är ju faktiskt att dekorera den. Inte för att det spelar någon större roll, men upplevelsen blir ju lite roligare om den också är snygg att kolla på. Jag körde med laxrosor, äggskivor, gurkspiraler, tomatblommor och räkor. Dill och sånt, såklart. Tog längre att göra än själva tårtan.

Det finns en rolig meme om smörgåstårta förresten. Det är fyra olika scenarion med före- och efterbilder på människor som använder olika typer av berusningsmedel. Det är sprit och knark på de tre första, och alla ser helt förstörda ut på efterbilden. Det fjärde scenariot är smörgåstårta, och personen ser lycklig och välmående ut på efterbilden. Det ligger faktiskt nåt i det.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2021/09/smorgastarta/

1 kommentar

    • Williamnovember 16, 2021 kl. 15:02
    • Svara

    Smörgåstårta är det bästa jag vet!!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.