Kontakt

Kontakt: klara.schmidtz@gmail.com

Antar gärna skrivuppdrag, och tycker mycket och gärna till om saker och ting. Inbjudningar till intressanta och roliga saker är självklart välkomna, och skickas till adressen ovan. Skriver dessutom debattartiklar och krönikor.
Klara till vardags

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/kontakt/

3 kommentarer

  • Margita Elofssonoktober 27, 2014 kl. 02:14

  Hej Klara!

  Nu ska jag berätta hur jag fick min diagnos på EDS. Jag skar mig i fingret på en konservburk, fick åka till husläkarakuten. Läkaren ville kontrollera så att ingen nerv eller led hade blivit skadad. Då upptäckte han att jag hade överböjliga fingerleder. Jag visste det sedan tidigare, eftersom jag använt det som partytrick. Han kollade mina fötter, hud och frågade om andra sjukdomar. Ja ett år hade jag 8 urinvägsinfektoner, migrän, lätt för att stuka fötterna, lätt att få blåmärken mm. Läkaren heter Anders Werning. Anledningen till att han hade kunskapen om sjukdomen är att hans fru är sjukgymnast på Östervåla vårdcentral och håller på att doktorera om sjukdomen.
  Tillbaka till min ord läkare. JAG var tvungen att tala om för henne var det var för ngn sjukdom. Hon skickade en remiss som blir avslagen med motiveringen att det är en ovanlig sjukdom . Någon månad senare var jag på arbetsförmedlingen för att rapportera mina aktiviteter, berättade då att jag hade EDS, hon visste exakt vad det var.

  Men samtidigt är det skönt att veta varför jag har ont så ofta. Eller rättare sagt alltid har ont någon stans. Jag får svårare att svårare att gå. Ibland känns det i fötterna som ngn har stått med ett basebollträ eller hammare och slagit med det på mina fötter så ont gör det. Måste ofta vila mig och återhämta mig om jag gjort ngt särskilt. Men jag har fött 3 barn och det har varit normala graviditeter, trots foglossning och bäckenbottensuppluckring. De är vuxna nu. Min son utbildade sig till murare, men var tvungen att sluta för han fick en axelskada. Han fick ett ganglion som förmodligen beror på överörlighet i lederna i axeln. EDS? Nu utbildar han sig till civilingenjör istället. Just nu känns det lite svårt att känna sig munter. Sjukdomarna har kommit slag i slag den här hösten. Har just fått reda på att jag har struma, borrelia. Dessutom har jag gått en längre tid med en blödning i ögat. Som får läka ut av sig självt.

  Fy vad gnällig jag låter. I vanliga fall är jag en glad och positiv person.

  MVH Margita

   • Klaraoktober 27, 2014 kl. 09:31
    Författare

   Ja, det är svårt att inte gnälla när EDS påverkar hela livet och hela kroppen, men det är helt okej! Man har sådana dagar också. Jag försöker vara positiv och glad, men det går inte alltid.

   Jag har träffat en husläkare med kunskap och EDS, och en som tog sig tid att ta reda på mer om det och faktiskt trodde på vad jag berättade (bara en sån sak!), men de stannar aldrig länge, och man får byta och byta. Tänk så skönt det vore om vården kände till sånt här och om det fanns någon behandling för oss i landstingets regi! Tack för att du delade med dig!

  • Johannanovember 28, 2017 kl. 02:04

  Jag har också eds. Mvh Johanna

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.