Skogskyrkogården

Om man bor i Stockholm och inte har något att göra kan jag rekommendera att ta en promenad på Skogskyrkogården. Det är så himla vackert, och särskilt just i dag med ljus överallt. Området är 100 hektar stort, har 100.000 gravplatser, och ligger på Unescos världsarvslista.

Jag bor i närheten, och älskar att promenera omkring där. Den är stor, det finns fina gångvägar kors och tvärs överallt, och landskapet är fantastiskt. Flera kända personer ligger begravda där, att kika på Greta Garbos grav är nästan ett måste om du aldrig varit där tidigare. Själv ska jag dit i kväll och hälsa på min underbara farfar som ligger där sedan fem år tillbaka. Just i dag är det säkerligen stora folkmassor där, men oftast är det lugnt och stilla. Som oftast, i skogen på kvällen.

Vy över skogen en kväll

Det är helt klart värt ett besök om du inte har sett platsen tidigare, oavsett årstid. En stor oas av stillhet och skönhet i stan. Det tar bara 13 minuter med tunnelbana från T-Centralen, och rekommenderas varmt. Do it.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/skogskyrkogarden/

2 kommentarer

  • Tofflannovember 5, 2011 kl. 18:55
  • Svara

  Skogskyrkogården är jättefin!!! Hälsa från mig!

   • november 5, 2011 kl. 18:57
   • Svara

   Visst är den! Ska bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.