Intyg till Färdtjänst

Färdtjänst skriver på sin hemsida att de vill ha ett arbetsgivarintyg när man har fått jobb och ska ansöka om extra resor till och från arbetsplatsen. Que? Ett arbetsgivarintyg styrker väl hur mycket man har arbetat, under vilken tid, och vilken lön man har fått?

Ett anställningsbevis vore däremot självklart. Undrar om det är någon som har blandat ihop begreppen? De behöver ju ett intyg för att se att det inte är något påhitt, veta var arbetsplatsen ligger, och vilken period det gäller. Ett arbetsgivarintyg får man ju efter anställningen, till a-kassa och så vidare.

Jag ringde Färdtjänsten och frågade, och tjejen jag pratade med trodde att det skulle räcka med anställningsbevis. Trodde. Ja, ska de ha ett arbetsgivarintyg för att behandla min ansökan får de ju vänta tills efter anställningen är slut… Billigare för landstinget i och för sig, men katastrof för mig. Nåja.

Först ska jag få ett anställningsbevis, det är steg ett. Och för att det ska ske måste Arbetsförmedlingen och arbetsplatsen komma överens om vilket datum jag ska börja, och så måste det vara säkert att de hinner godkänna lönebidraget tills dess. Sen kanske jag kan få ett intyg, och då kan jag skicka det till Färdtjänst. De ska då behandla ärendet, och först då får vi se om ett anställningsbevis räcker, som tjejen i kundtjänst trodde.

Det tråkiga är ju att jag förmodligen kommer att ha påbörjat anställningen innan de ens har öppnat min ansökan. Ytterligare en sak som blir får avslutas med ”To be continued”.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/intyg-till-fardtjanst/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tammyjuni 1, 2012 kl. 13:08
  • Svara

  Inget ovanligt det där, tyvärr. Tjejen som jobbar där borde dock ha klart för sig hur proceduren ser ut och vilka papper behövs… Ha is i magen, tålamod och remember: no stress! 🙂 Kram!

   • juni 1, 2012 kl. 13:22
   • Svara

   Man tycker det! Räknar till tio några gånger, det löser sig så småningom! Kram!

  • Tofflanjuni 1, 2012 kl. 16:01
  • Svara

  Men så hopplöst byråkratisktdumt! 🙁

  De måste väl mena anställningsbevis??? Herreminje, jag tror de behöver en kommunikatör eller två…

   • juni 1, 2012 kl. 16:23
   • Svara

   Ja, de kan nog bara inte skilja på A och B. Du kanske ska ringa och presentera dig! 😀

  • Nytt bud på jobbetfebruari 27, 2017 kl. 16:34

  […] så är det hela historien med intyget till färdtjänst också – jag måste ha mitt anställningsbevis i god tid för att kunna ansöka om resor till […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.