Världens fetaste kvinna

Såg ett TV-program häromkvällen om världens fetaste kvinna (471 kilo), Mayra Rosales, som blev anklagad för att haft ihjäl sin systerson genom att rulla över honom.Varje skinka vägde 55 kilo, så det är inte så konstigt att det vore lätt att krossa någon. Med ett BMI på 136 hade hon 18 separata hälsoproblem, flera av dem dödliga. Visserligen vägde hon inte fullt lika mycket vid tiden då ”olyckan” hände, men ett litet barn på tio kilo har förmodligen ingen chans. Hon förklarade att hon råkat slinta när hon höll sig uppe och hamnat på honom, men enligt obduktionen skulle det ha varit omöjligt. Hon åklagades för mord.

Läkarna sa att något inte stämde, för pojken hade fått slag mot huvudet. Mayra var så fet att hon inte ens kunde lyfta och svinga armen. Efter arton månaders helvete och publik förödmjukelse för Mayra kom det fram att det var hennes syster Jaime (barnets mamma) som slagit pojken i huvudet, innan hon lämnat barnen i systerns tillsyn. Pojken blev plötsligt akut dålig, och Mayra ringde ambulans, men det var för sent. Hon hade alltså tagit på sig ansvaret för att skydda systern och hennes andra barn.

Det var en salig röra, för det är klart att media gillar en rättegång som även är en freakshow. Bara att få henne till rättssalen var en logistisk mardröm. Folk var upprörda för att Mayra inte satt i fängelse – de tar bara emot folk som väger mindre än 225 kilo, och hon var misstänkt för mordet i nästan tre år. Nu kom det ju fram att hon var oskyldig, så hon blev senare friad. I intervjuerna med henne var hon ledsen och deprimerad, och sa att hon redan satt i fängelse i sin egen kropp. Hon blev fetare och fetare, och nådde till slut toppvikten 471 kilo. Det är helt stört.

Badrumsvåg, vikt

Maken påstod att han gjorde allt han kunde för att lindra hustruns lidande, men vafan, då matar man dem väl inte så mycket att man går upp till nästan ett halvt ton? Är man sängliggande kan man inte handla eller laga sin egen mat. Efter att Mayra blev friad från alla misstankar togs hon in på sjukhus, och tappade 127 kilo på 12 veckor, mest vätska efter alla ödem. Sedan följde operationer, allt från fettsugningar till gastric bypass, och efter bara ett par månader hade hon gått ner 200 kilo.

Världens fetaste kvinna framstod även som en av världens dummaste kvinnor. Ingen passar i offerkostymen, jag hatar verkligen sån mentalitet. Man ansvarar för sig själv och sitt välmående. Och om man inte bryr sig om att ta det ansvaret, så låter det bara töntigt när man klagar. Buhuu, jag väger 471 kilo! Öh… Kan man ens bli så tung utan att ha något sorts förståndshandikapp?

Även om man har problem med sköldkörteln så går det att medicinera, och man behöver faktiskt inte äta mer än man förbränner ändå. Det är bara dumma ursäkter, och alltid ett val man gör. Det tar tid att gå upp i vikt, även om det bara är 10 kilo. Man hinner märka det. Världens fetaste mamma som figurerade i tidningarna för något år sedan, som åt så mycket som möjligt för att gå upp i vikt, vägde bara 273 kilo. Det är 200 kilo mindre, och 200 kilo är tre stycken jag…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/06/varldens-fetaste-kvinna/

2 kommentarer

  1. herregud, jag förstår verkligen hur man lyckas bli så där överdrivet överviktig :/

    1. Hihi, jag antar (eller hoppas!) att du menar att du inte förstår? För du är inte ett dugg fet, av bilderna på din blogg att döma! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: