Cheesecake

Cheesecake, alltså. Finns i mängder av varianter, i lika många länder. Bara till vår svenska ostkaka finns det ju många olika recept, men det här handlar om den traditionella amerikanska varianten med kexbotten och ett tjockt lager sötad färskost. Det är vidrigt. Jag avskyr cheesecake – tror jag.

Varje gång jag har blivit bjuden på det har det smakat pest, med en otillräckligt sötad ost eller med för lite att smaksätta den med. Och så gillar jag inte botten heller, det är bara flottigt och sött. Alla säger att det är så jäkla gott, men jag förstår inte storheten. Och nej, jag gillar inte den svenska varianten eller tiramisu heller, även det en sorts ostkaka. Men vad sägs om den här sorten vi såg på restaurangen i går?

Felstavad meny, och Sheesecake i stället för cheesecake.

Hahaha! Sheesecake! Inte bara är det särskrivet och felstavat, ingen har brytt sig om att rätta till det heller. Av de slitna menyerna att döma hade de varit med ett bra tag, och det kan omöjligt vara så att ingen i personalen har sett det! Ytterligare en anledning till att låta bli att äta där någon mer gång, faktiskt. Det kanske låter töntigt, men småsaker som att menyn är rättstavad och toaletterna är rena, tyder på att ägarna är seriösa och måna om sina gäster. Nog om det. Vad tycker du om ostkakor eller cheesecake i olika varianter?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/cheesecake/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 27, 2012 kl. 22:17
  • Svara

  Alltså jag ÄLSKAR cheesecake, the American style. Men det går inte med vilka recept som helst. Bäst cheesecake i stan (läs: Uppsala) gör faktiskt Panini.

  Småländsk ostkaka gillar jag inte, men jag älskar ost, särskilt sån som luktar bajs, enligt vissa yngre män…

  1. Blä! 🙁 Jag gillar ost, och jag gillar ost som luktar illa, men ostkaka och cheesecake är skräp!!

  • https://mognadamer.orgaugusti 28, 2012 kl. 00:19
  • Svara

  Men mums! Cheesecake är så himla gott. Jag ser alltid till att ha det redo när gäster kommer över. Alla gillar det, det som är så charmigt med det.

  1. Haha, ja, det verkar vara så, att de flesta gillar det! Jag kanske måste öva. 🙂

  • monicaschaugusti 28, 2012 kl. 11:30
  • Svara

  Bästa ostkakan någonsin har jag ätit i Berlin på en enkelt ställe alltmedan maratonlöpare passerade utanför. Den var inte söt och liksom lite kärv. Supergod!

  1. I mina öron låter det inte ett dugg lockande! Berlin däremot vore kul att se!

  • Bengtaugusti 28, 2012 kl. 12:18
  • Svara

  USA är ju inte precis känt för att vara matkulturens högborg. Och finns det något land som har så många riktigt feta som USA? Kul att vi (fortfarande) är många som reagerar på all vansinnig särskrivning. En man + en kvinna = ett barn, oftast – men då alltid i ett stycke, inte styckat/särat. Ju. Har funderat på om det kanske inte är svenska-undervisningen det är fel på i skolan, utan biologi-undervisningen.

  1. Ja, ibland undrar man faktiskt! Jag tror för övrigt att Storbritannien är på god väg att bli lika feta, men det är väl en bit kvar.
   Jag avskyr särskrivningar. Avskyr.

  • Farsanaugusti 29, 2012 kl. 20:22
  • Svara

  Du får mer och mer samma smakreferenser som jag har. Varför äta sånt när det finns kanelbullar och Nyåkers.
  Jag hartar också sär skriv ningar och så dessa förbannade genitivapostrofer som en massa idioter har i sina företagsnamn.

  1. Jag vet! Du får starta en egen blogg nu när du är pensionär – Arga Farsan!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.