Södermalm och 20-tal

Det var kul att träffa gamla vänner i går på festen! Temat var det glada 20-talet i Amerika, och tillhållet var Södermalm. Till och med älskaren R verkade ha lite kul när han försökte hitta en vettig klädnad! Han gick i skjorta och väst, och hade tänkt ha äppelknyckarbyxor, men han saknade hängslen så de var på väg ner. Det blev vanliga kostymbyxor i stället, och en hatt på sniskan. Fickur och slips till, och hans outfit var klar. Jag gjorde det ganska enkelt för mig, för jag hade inte möjlighet att köpa något särskilt för tillfället. Jag tog vad jag hade, och byggde ett litet hårband och ett pärlsmycke som jag fäste i håret. Till det en enkel svart klänning och lite pärlor.

Arga Klara i 20-talskläder
Försökte att prata ikapp sedan förra året, och som vanligt hinner det hända mycket med människor man bara träffar högst en gång om året. Några barn, några nya partners, jobb och utlandsflyttar. Det var goda drinkar, tilltugg och så självklart dans – men inte för min del. Jag höll mig till prat, och R fastnade med sina gamla vänner från när han pluggade.

Höll inte ut särskilt länge, så vid halvtolv började vi röra oss hemåt. Såg inte mer utspökade ut än många andra som rörde sig på Södermalm – och många var det – men jäklar vad skräpigt det var överallt. Folk borde skämmas. Bara för att det är folkfest slänger man inte saker vilt omkring sig. R var hungrig och ville ha en fyllekorv, så vi gick ner till Medborgarplatsen. När vi kom dit var det kö till den bästa korvmojen, så då ville han strunta i det och åka direkt hem. Jaha…

Kom hem strax efter tolv och somnade relativt snabbt. Har legat vaken länge flera nätter i rad trots sömntabletter, men med ett par drinkar och en trevlig kväll i bagaget däckade jag. Självklart var jag helt mosig i morse och vaknade det lär ta ytterligare en timme innan jag är i form – och då ska jag iväg på annat skoj! För övrigt hoppas jag, precis som förra året, att det inte dröjer ett helt år tills nästa gång vi ses.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/sodermalm-och-20-tal/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 4, 2013 kl. 20:04
    • Svara

    Ni skulle ha ramlat in till oss på Clarion och tagit en drink!!!

    1. Det hade vi ju kunnat göra! 😮 Hade faktiskt inte en tanke på det, han ville bara ha en korvjävel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.