Idiotisk reklam från LO

LO kör en riktigt idiotisk reklam på TV nu. Vilket hån. De säger ungefär så här: ”Vem klarar sig på pensionen som är halva lönen, eller kanske ännu mindre?” Tja, säg det. Alla som är sjukpensionärer, och inte automatiskt har rätt till bostadstillägg på samma sätt som ålderspensionärer, kanske. Sjukpensionärer har dessutom betydligt högre kostnader för mediciner (allt ingår faktiskt inte i högkostnadsskydd), hjälpmedel man måste köpa själv och dylikt förbrukningsmaterial, samt årlig hyra av andra hjälpmedel. Många arbetslösa har säkert betydligt mindre i ersättning än en halv vanlig lön också.

Medianinkomsten i Stockholms kommun 2013 för de över 20 år är ungefär 278000 kronor per år, och där är även de med till exempel pension och sjukpenning medräknade. Det innebär att en medianlön är lite mer än 23000 kronor i månaden. Medellönen är alltid högre än medianlönen, eftersom man kan ha hur hög lön som helst men inte lägre än 0, så vi räknar på medianinkomsten. Och så är det ju så att ju mer man har arbetat, desto mer får man i pension. Har man arbetat i sammanlagt 40 år bör man ha en högre månadslön än 23000 kronor, annars har det gått fel någonstans. Eller så bryr man sig inte om någon slags inkomst eller utveckling på jobbet.

Säg att man arbetat ett helt liv och går i pension med 40000 kronor i månaden, och får knappt halva det i pension. ”Vem klarar sig på pensionen?” Betänk då att jag och många sjukpensionärer bara har en fjärdedel av den lönen, före skatt. Vi har inte rätt till de rabatter och bidrag ålderspensionärer har. Dessutom har många av oss enorma merkostnader för att vi är sjuka – enbart min merkostnad är ju runt 7000 kronor i månaden om jag skulle köpa allt jag behövde (eftersom det inte finns vård för mig inom landstingets regi). Det är verkligen en idiotisk reklam, de vill skapa rädsla och sälja någon slags avtalspension. De vill få in pengar.

Pengar, mynt, ränta

LO har ju alltid varit synonymt med Socialdemokratin, ändå kör de med någon slags skrämselpropaganda för att in pengar – kanske till och med för att skänka de årliga 6 miljonerna till partiet? Jag ska klara mig på 7950 kronor i månaden (och därmed gå back ca 6750 kronor i månaden), och jag blir så jävla förbannad när jag hör en så idiotisk reklam.

Är det inte bättre att fokusera på de som faktiskt behöver hjälp, än på att skrämma upp de stackars ålderspensionärerna som arbetat hela sitt liv och ”bara” får 15000 kronor i månaden när de pensionerar sig så att de köper extra försäkringar? Det skulle vara som en dröm för mig att få så mycket. Självklart får man anpassa sitt liv och sitt boende efter sin inkomst, det gäller för alla. Men har man arbetat i många år har man – eller bör i alla fall ha sparat pengar på sidan om. Man har oftast inte heller stora lån, om man varit frisk och jobbat.

Eftersom jag inte kan arbeta, kommer jag inte heller att få någon vettig ålderspension – om begreppet ”pension” ens existerar när det är min tur att bli gammal. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör det där till en sån idiotisk reklam, men den retar verkligen upp mig. Stackars er som varit så friska och kunnat jobba hela livet! Verkligen, det är synd om er som bara får 15-20000 i månaden. Fy fan.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/idiotisk-reklam-fran-lo/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Finns en anledning till att jag inte är med i facket, Finns en anledning till att jag inte röstar på S. Det är för jävligt att det 2014 fortfarande finns en så stark koppling mellan S och LO.
  När Carl-Henrik Swanberg innan valet 2006 sa att Sverige behövde en borgerlig regering gick Marita Ulvskog, (S) i taket och sa att näringslivets parter skulle hålla sig från politiken. Några veckor senare höll hon valupptakt med LO men det såg hon inga problem med. Vilket jävla hyckleri.

  Det är dags att skrota kopplingen mellan fack och partier. LO har alltid spelat på rädsla och okunskap. Vem minns inte reklamen för 10 år sedan när de påtalade hur bra det var med LO:s försäkring när huset brunnit ned. Min egen hemförsäkring och olycksfallsförsäkring var bättre än den som LO-medlemmarna fick för sin fackavgift. Jag sparade betydligt mer pengar och hade högre skydd.

  1. Ja, det är verkligen hyckleri. Fackförbundet jag var med i förut uppmanade mig att rösta på ett visst parti – tack och hejdå. Försäkringarna täcker bara det mest grundläggande, inget mer.

  • Tatiana on oktober 29, 2014 at 09:05
  • Svara

  Ja, inte blir man rik …64 % av grundlönen har jag ucxh då är inte OB-ersättningen med . Jag jobbade natt och den gjorde att jag fick en hfsad lön. 2004 blev jag sjuk och orkade inte jobba fullt ut . Ersättningen är baserad på den inkomsten.

  Vartenda öre vänds på . Som om det inte är nog med att ma har värk man ska dessutom oroa sig för pengar .

  Och facket, Vilket jävla skämt. De går helt i arbetsgivanas intresse . De hade jag inte mycket hjälp av så jag gick ur .

  Och visst är det skönt att ha fått hel ersättning. Men..vad människor glömmer är att jag/du har värk 24/7 . Välkommen till min värld ( och även din ) då jag inte ens kan lyfta armarna över huvudet utan svår värk förräns på ef, att jag har dimsyn, yrsel , att det gör ont i fötterna då jag går. Morr .

  Att träffa dig gör livet lättare. Vi förstår varandra ordlöst.
  KRAM!

  1. Ja, det är inte rimligt att man ska gå flera tusen back varje månad och ha så ont. Jag har ju bara 75% sjukersättning eftersom jag ville ha några % kvar till bloggandet och så, men även om jag är skulle sjukskriva mig på 25% så får jag inte en spänn extra eftersom min SGI är 0 nu. Jag är fast på 7950 kronor i månaden i resten av livet, typ.

   Det är verkligen en stor glädje att träffa dig! Hoppas vi ses snart igen, kram! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: