Assistans och hunger

I går blev det ingen mat på hela dagen för jag kunde inte öppna något eller laga något, och jag var för trött för att ens försöka. Ingen hjälp eller assistans hade jag heller. Så jäkla ont i fingrarna och händerna. Framemot kvällen var jag riktigt hungrig, men R blev sen och kom inte hem förrän närmare halvåtta. Då blev det snabbmat – kokt ägg. Han orkar ju inte heller laga något när han har så långa dagar.

Ägg

Det är aaaaningen svårt (läs omöjligt) att få assistans bara när man märker att man behöver det. Det går inte att ansöka om det för att sedan ringa när man behöver hjälp. Som de gånger jag inte klarar av att klä på mig, eller som i går när jag inte klarade av att laga någon mat. Det räknas inte som ett permanent hjälpbehov, och det har jag ju inte. Det är helt och hållet baserat på min smärta och trötthet från dag till dag. Ibland skulle jag behöva hjälp varje dag, ibland inte på ett par veckor.

Det suger. Jag ska i alla fall inte gå på någon bassängträning i dag, för sjukgymnasten har inte verifierat den tid jag valde. Skönt, för jag hade nog inte klarat det ändå. I dag måste fokus ligga på att försöka laga mat och äta ordentligt, för utan mat orkar jag ännu mindre. Och R har inte hunnit handla, så vi har ingenting hemma som bara går att trycka in i käften – frukt, bröd eller något jag kan värma. Han hällde upp den sista yoghurten, en deciliter, i en skål till mig innan han åkte. Inte konstigt att varenda ett av mina klädesplagg (förutom två par leggings och några klänningar) har blivit för stort. Synd bara att det inte finns utrymme för nya kläder i budgeten.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/assistans-och-hunger/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.