Brev och kroppskännedom

Var på förhandsvisning av Postmuseums utställning ”Brev till mig själv” i går kväll. Eller egentligen inte. Jag var där, men det fanns ingen plats för mig i utställningslokalen. Folk köade för att komma in och titta på breven – så även jag – men en del antog att jag satt där för att det var roligt och bara ställde sig rakt framför mig så att jag inte kunde läsa ett dugg. Andra såg framåt men gick åt alla möjliga håll, typ på mig.

Tyvärr satt de allra flesta brev för högt upp för att jag skulle ha en chans att läsa dem, så det fanns inte plats för mig där. Eller någon som jag. Den största behållningen var att höra chefen berätta om utställningen innan alla fick gå in, men det var tyvärr bara fem minuter. Vi blev alltså inte långvariga där.

I dag är det späckat på schemat igen. Först till sjukhuset och träffa handspecialisten, sedan kanske hem en kort stund, och sen vidare till Dr. Feelgood. Undrar vad handspecialisten säger om att jag inte fick någon salva med nitroglycerin, glyceryltrinitrat utskriven. Folk äter nitroglycerin också, och använder det till att behandla analfissurer.

Det här är en mild salva som jag ska ha utanpå huden, inte i ett öppet sår. Den ökar blodflödet. Det är ju löjligt att jag inte får någon – mina händer och fötter är 10 grader kallare, året runt, än hos en frisk människa. Det är klart att det gör mer ont i lederna i händer och fingrar när de är så kalla!

Varför inte prova? Fungerar det inte så använder jag den inte, så enkelt är det. Fungerar det skulle det vara en oerhörd lindring. Men vad vet jag. Jag är ju bara ordinerad att be min läkare skriva ut det, av en specialist. Och vad vet jag om EDS, smärta och hur olika aktiviteter påverkar min kropp. Tydligen inte tillräckligt, trots att jag jag haft det sedan jag var liten, och trots att jag ägnat tusentals timmar åt att läsa på och ögna igenom studier om träning, medicin, rekommenderade undersökningar och behandlingar.

Sjukskriva mig? Inte utan möte med FK och AF. Ursäkta? Jag har just berättat att jag inte är inskriven på AF eftersom de klart och tydligt har uttryckt att de inte kan hjälpa mig med mer än en anpassad arbetsplats, om jag hade haft någon. Min arbetsplats är hemma, och inte fasen har varken AF eller FK genom handikappersättning bidragit till några av mina hjälpmedel…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/brev-och-kroppskannedom/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.