Tid för rullstolsfix

I morse var jag uppe alldeles för jäkla tidigt för att åka till Hjälpmedelscentralen. Vi skulle kolla om det eventuellt gick att göra något åt stötdämpningen på min elrullstol, och om det där med att den drar snett är något fel. Rullstolstaxin är alltid i tid, verkar det som, och de har aldrig några problem med att hitta. Väldigt smidigt, så jag var där i god tid. Halvåtta.

De hade avsatt två timmar för besöket, så det var gott om tid där också. Började att förklara problemen för en tekniker, en materialansvarig och min arbetsterapeut, men den senare visste ju redan vad problemen var. Sen fick jag provköra med några andra sorters dyna för att se om det var någon skillnad i stötdämpningen, och det var en kudde med luft i som skulle kunna tänkas vara lite bättre. De beställde en, som jag får om någon vecka.

Rullstol, reparation

Sen flyttade de bak sitsen på rullstolen en liten bit så att jag satt mer över bakhjulen som driver stolen, det kunde eventuellt underlätta lite också. De drog åt några skruvar och justerade fotstöden, och så provkörde vi lite till. Det blev lite bättre på en gång, så nu ska jag ut och köra en del den närmaste månaden innan vi gör en till utvärdering. Tycker att dynan jag hade redan innan är så jäkla skön att sitta på, men om en luftfylld dyna kan absorbera stötarna lite bättre så är det ju värt att byta i längden – även om det inte är riktigt lika skönt att sitta på den bara en kort stund.

Var självklart färdig innan de två timmarna var över, så det var nästan trekvart kvar innan min taxi hem skulle komma. Åkte runt lite i området och kikade, sen ringde de från rullstolstaxi-tjänsten och sa att de redan var framme, om jag ville åka tidigare – 20 minuter före min bokade tid. Perfekt. Har varit skittrött i dag och tog en välbehövlig tupplur på eftermiddagen, men nu ska jag och Hollywood ut på stan och lyssna på lite musik. Yeah!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/tid-for-rullstolsfix/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.