Min riktiga kalender

Apropå det jag skrev i morse om att det blev fel i kalendern när det helt plötsligt var en skottdag jag inte räknat med och att jag sällan har någon koll på vilken vecka eller vilket datum det är – det här är min egentliga kalender. Den fylls på kvällstid på söndagar eller möjligtvis på måndag morgon, och utan den skulle jag inte ha en aning om vad jag har ätit och vad jag har kvar att äta. Det som ligger i när den är full gör att det knappt går att stänga facken, och de börjar bli väldigt repiga. Spruckna på några ställen också, den har ju hängt med varenda gång jag går ut bra länge och tappats flera gånger. Det ser ut som om bilden är suddig, men egentligen är det plastlocken som är väldigt repiga och lite dimmiga.

Pillerdosett, tablettdoserare. Min kalender.

Men trots att det är den största pillerdosetten jag hittade, och som jag någonsin sett, så rymmer den bara hälften av allt jag proppar i mig dagligen. De tillskott i form av vitaminer, mineraler och dylikt som är lika viktiga som febernedsättande och antiinflammatoriska mediciner för mig, de ryms inte. Jag tar dem när jag äter, och försöker ha någon slags rutin på det, men jag glömmer ofta att ta dem ändå. De ligger ju inte i min kalender, och de är för dyra för att äta dubbelt av.

Jag tänker inte kånka runt på två såna där dosetter heller, man känner sig sjuk nog när man har en sån där stor. Det är en ritual varje vecka att fylla på den – inte en rolig sådan. På något sätt känns det ändå bra när en kartong piller är slut och jag slänger bort en, men det finns ju alltid en ny att öppna. Det blir inte färre saker i medicinskåpet för den sakens skull. Undrar om det någonsin kommer att bli färre…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/03/min-riktiga-kalender/

2 kommentarer

  • Pettermars 1, 2016 kl. 18:32
  • Svara

  Jag är en sådan där snubbe som alltid funderar på saker. Hittar på nya prylar i hjärnan men de blir sällan verklighet. Men…. jag tänker i alla fall.

  Hur ska en sådan där pillerdosa egentligen se ut?
  Varför är det bara 4 fack per dag?
  Finns det doser med fler eller färre fack? Alla käkar ju inte lika många piller.
  Behövs det pillerdosor som öppnas på annat sätt?
  Du har tydligen inte samma piller varje dag? (Tänker på färgen på pillerna.)
  Hur ska en pillerdosa som du behöver se ut?

  Ja, jag vet. Jag tänker för mycket och dör jag inte i skogen dör jag gärna när jag tänker. 😀

  1. Haha! Jag har sett med färre fack (till exempel ett per dag), men de här stora för en hel vecka har jag bara sett med fyra fack. Jag käkar saker tre gånger om dagen enligt schema, och så har jag de jag tar på behovsbasis längst ner. Det sparar lite tid och arbete för händerna att trycka ut och fylla på så mycket det ryms i de facken och göra lite mer sällan, jämfört med att gissa veckobehovet och bara lägga i så många.

   Jag skulle säga att det behövs dosor med större fack. Tre tabletter i Alvedonstorlek plus en stor rund grej gör att det är proppfullt och knappt går att stänga. De lite mindre sakerna ryms i mellanrummen mellan de större medicinerna, men det är inte tillräckligt. I den här kan man plocka loss varje dag (färg) och ta med bara det, det är bra.

   Den är hyfsat enkel att öppna, så länge händerna inte bråkar för mycket. Hellre lite för svårt än piller huller om buller i en väska eller på golvet. Det här är ett ämne man kan fundera mycket på! Utseende är helt irrelevant så länge den har 7 avdelningar med minst 4 fack i varje. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.