Och så var det de där spindlarna…

Ja, de där som syns så bra när det är ljust på kvällen. Just den här har gjort ett ganska stort nät med bas på en tvättlina som hänger där. De där spindlarna verkar inte bry sig så mycket om revir, för ibland sitter näten nästan ihop, och spindlarna själva verkar ibland dela ställen att hänga på. Men det är väl i alla fall en fördel att de syns, antar jag.

Spindel. Spindlarna syns bra när det är ljusa nätter!

I går hittade jag en sån där spindel inuti en inglasad plansch på väggen inomhus. Fattar inte hur fasen den kommit in genom ramen! Trodde att den var död först, men jag knackade lite på tavlan och då rörde spindeln på sig. Det ser lite kul ut, den bidrar visserligen inte till konstverket på något sätt, men ändå passar den nästan där.

Planschen är “Lunchtime atop a skyskraper“, den där kända bilden där ett gäng fattiga arbetare käkar lunch sittandes på en stålbalk ett par hundra meter uppe i luften när de byggde Rockefeller Center i New York. Och på marken har de bestialiska spindlarna tagit över, för de är lila stora som ett halvt kvarter… Hehe. Den har flyttat lite på sig nu, men om den inte går ut själv vette tusan vad jag ska göra med tavlan. Nåväl, det var inte jag som tvingade in den…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/och-sa-var-det-de-dar-spindlarna/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.