Pyssel med balkongen

I går förmiddags åkte vi hem från lantstället. Hade ju köpt lite inredningsprylar till balkongen, men det stora saknades – ett par såna där bambumattor att sätta upp på sidorna på balkongen som insynsskydd. Antar att det skyddar lite mot vind också, men det spelar inte så stor roll. Och de skymmer inte solen trots att de är 1.70 höga, förutom möjligtvis sent på kvällen, för det är direkt söderläge och solen är så gott som alltid rakt på. De brukar få en lite snyggare färg av väder och vind, men den matchar huset oavsett.

Vi stannade på Rusta där de har billiga såna där bambuväggar och hittade vad vi skulle ha, men när vi skulle gå och betala kom R på att det inte fanns plats i bilen. Ugh. Nåväl. Kilade in på IKEA vid Kungens Kurva och köpte ett litet billigt insynsskydd i polyester att ha mitt fram på balkongen. Inte för att det behövs något mer insynsskydd än det som sitter där, utan bara för att det är snyggare och lite mysigare än ett metallgaller.

Sen pysslade jag lite i värmen med att få dit mattan och alla små risbollar, en planta och ett par lyktor, och mysfaktorn på balkongen ökade med sisådär 5000 procent. Buntband fixade det mesta, så förhoppningsvis blåser inget bort. Fast de där bambuväggarna saknas verkligen, jag hoppas att R kan hämta ett par sådana i dag. Tydligen ryms inte jag i bilen om de ska med hem – det är bilen som är liten, inte jag som är enorm. Bild kommer när det är färdigt, för jag hoppas att det äntligen blir det…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/06/pyssel-med-balkongen/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Katja on juni 8, 2016 at 09:22
  • Svara

  Vad kul, hoppas få se bild snart. Jag vill också kunna öka mysfaktorn på vår balkong med minst lika många procent, tillbringar ganska många timmar där ute ändå 🙂

  1. Ja! Min balkong har bara varit ett cementgolv med bord och ett par stolar, ingenting där man ville spendera tid egentligen, så minsta lilla sak här har gjort skillnad!

 1. Härligt, det blir ju nästan som ett extrarum. När tiden är kommen så ska vi inreda balkongen så att det ser ut som en skog. Vi bor i villa och balkongen är lång men smal, så den är inte så rolig för människor men vi tänkte på katterna. De går visserligen ute men bara på dagtid. Nu används balkongen tyvärr mest som förvaring av skräp som ska återvinnas.

  1. Åhh, så mysigt! Vi använde inte vår balkong alls, men nu ska jag minsann sitta där så ofta det går!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: