Jobbar på en uggla

Jag fick några roliga projekt av älskaren R i julklapp – målargrejer! Jag hade hittat jättefina paint by numbers med häftiga motiv, för vuxna, och fick några sådana i julklapp. Mitt största problem när jag vill måla är att jag ofta inte vet vad jag ska måla, så då är det skönt att någon annan redan har kommit på det åt mig. Den första jag började med var en ganska enkel grej, en uggla.

Den hade många stora fält och inte särskilt många detaljer, men ser ändå rätt söt ut. Den ser lite flammig ut fortfarande så jag ska fylla i en del med ett andra lager färg, och blanda bort lite av det senapsgula så att det inte sticker så i ögonen. Jag hatar senapsgult.

Uggla i akrylfärg, paint by numbers

Fick två andra, riktigt avancerade motiv också. Två stadsbilder och så gott som inga stora fält alls, bara en massa pilligt målande som kommer att hålla mig sysselsatt i säkert hundra timmar vardera. Den är mycket större och svårare, så här ska en av dem se ut när den blir klar:

Paint by numbers stad

Det är alltså inte jag som har målat den ännu, det är bilden som följde med på hur den kommer att se ut. Förhoppningsvis. Ungefär. Riktigt fina saker i alla fall, det är akrylfärg och riktig duk. Min uggla är i alla fall nästan klar, men bara den har tagit säkert 20 timmar. Stadsmotiven blir perfekt tidsfördriv på landet i sommar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/02/jobbar-pa-en-uggla/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.