Guns n’ Roses på Ullevi

Var som sagt och trängdes med 55 000 andra på Ullevi i lördags förra veckan. Det var Guns n’ Roses Not In This Lifetime Tour, helt sjukt vilken lång jäkla konsert. Vi bodde hos en kompis precis fem minuters promenad från Ullevi, och kom dit ganska sent. Hoppade över förbanden och dök upp lite före åtta. Efter en halvtimme gick bandet på, och de spelade i 3 timmar och 20 minuter.

Klara Schmidtz på Guns n Roses i Göteborg 2018, Not in this lifetime tour

3 timmar och 20 minuter. Alltså, jag har aldrig varit på någon så lång konsert förut. Ljudet var helt kasst. Det är det tydligen ganska ofta på Ullevi, men det var utan tvekan den sämsta ljudupplevelsen jag haft på en konsert också. Första halvan av konserten var inte mycket att jubla för, det kändes lite som om att de sparade på krutet för att orka så länge. Andra halvan var mycket bättre (fast det var ingen paus) och det blev bättre och bättre mot slutet. Slash och Richard Fortus var kvällens stora behållning, de var faktiskt helt grymma. Utan dem hade det blivit platt fall.

Hade de hoppat över allt mög från ”Chinese Democracy”-skivan och några tråkiga covers så hade det blivit bättre. Kanske rösten hade hållit bättre. Det hade räckt med två timmar, och publiken hade ändå blivit nöjd. Hur som helst, det var kul att ha sett dem eftersom jag har lyssnat på dem sedan 1990, men jag behöver inte göra om det.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2018/08/guns-n-roses-pa-ullevi/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: