Skaffat elcykel!

En grej som jag inte har kunnat göra på länge är att cykla. Och när jag åker till sjukhuset och tränar, 3 kilometer bort, eller bara ska till vårdcentralen som är en kilometer bort, då hade det varit skönt att kunna cykla. Man har ett ganska begränsat antal färdtjänstresor, så om jag skulle använda dem till när jag måste träna eller göra andra ärenden skulle årets resor vara slut i februari. Typ. Nu funkar det inte riktigt så, men ungefär. Så vad gör man? Jo, man skaffar en finfin knallröd elcykel med cykelkorg.

Röd elcykel, Ecoride Ambassador

Den är helt perfekt för mig. Jag sitter hyfsat bekvämt, och jag behöver inte trampa särskilt mycket för att åka framåt i en jäkla fart. Ingen belastning på knäna eller höfterna. Dessutom är sadeln vinklingsbar, jag vill sitta någorlunda upprätt för att inte få någon belastning på handlederna och axlarna. Körde hem den från cykelaffären, ungefär en mil och ganska backigt. Blev inte trött, andfådd eller svettig, eller ens i närheten av något av det.

Nu kan jag ta min elcykel hänga med R ut och cykla i sommar, eller med bästa M. Slippa vara lika beroende av att vänta på färdtjänst. Kunna ta mig runt lite på egen hand. Cykla runt Djurgården en solig dag bara för att jag kan. Min lilla kompis Morris gillar den också.

Röd elcykel, Ecoride Ambassador, med en grå katt i cykelkorgen

Jag funderade först på om det vore bättre med en elmoppe eller något sånt, men det är lättare att ta sig runt med cykel. Man kommer närmare. Dessutom går den ju att använda som vanlig cykel också, och jag får ju faktiskt röra lite på benen i alla fall. Det är en Ecoride Ambassador, och den är superskön. Älskar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/05/skaffat-elcykel/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.