Sur

Har börjat måla en hel del med akrylfärg i sommar. Jag gillar texturen och det passar mig bra att måla på en duk istället för på papper. Här är ett av mina första alster, jag kallar den Sur. Storleken är A4, bilden är beskuren på sidorna. Tyvärr är den redan såld!

Tavla med citrusfrukter på svart bakgrund. Akrylfärg på duk. "Sur"

När man målar med vattenfärg gäller det liksom att vara lite snabb vissa gånger, så att man hinner få med det man ska innan det torkar. Med akryl kan jag sitta och dutta på detaljer i en halv evighet, och det gillar jag. Och jag är nöjd med Sur, och glad att den fick ett fint hem hos en vän.

Köpte ett kit med färger på Clas Ohlson, de var faktiskt över förväntan. Men de har riktigt mycket konstnärsmaterial nuförtiden, och jag tror att många handlar färg där istället för att gå till en riktig konstnärsbutik. Köpte även ett set med bra penslar och en liten palett för att blanda färger. Skulle behöva en liten palettkniv också, men annars behöver man inte något särskilt. Dukar fanns färdiguppspända på en kartongskiva på Clas Ohlson, och de är dessutom förbehandlade så att det bara är att måla direkt på dem. Enkelt och praktiskt.

Man vill inte börja förbereda en duk och låta det torka i 24 timmar när man får inspiration och vill måla direkt. För sån är jag, när jag vill något, då vill jag göra det omedelbart. Har ett par till akrylprojekt och verk på gång som ni får se snart!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/08/sur/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: