Måla på sten

Jag såg några bilder från en japansk konstnär på Instagram, där hon hade målat underbart vackra djur på stenar. Hon använde akrylfärg, och jag tänkte att det vore kul att prova att använda min färg för att måla på sten. Sagt och gjort. Bästa M följde med mig på en promenad ut till en rullstensås i skogen för att hitta lite platta och rundade stenar, och sedan satte jag igång. Tvättade dem och grundade med vit färg, sen började jag måla.

Jag tänkte att det skulle bli ett realistiskt porträtt av en uggla, men när jag hade börjat insåg jag att det aldrig skulle hända. Hade inte tillräckligt små penslar, och stenen var lite för skrovlig ändå. Så… det blev typ en seriefigursuggla.

Uggla målad med akrylfärg på sten. Att måla på sten.

Nåja, jag tycker att den blev ganska gullig ändå. Fast jag älskar ju ugglor i alla former och storlekar. Körde på ett lager skyddande fernissa när den var klar, och nu står den i fönstret på landet och glor på mig. Gjorde en padda också, men den blev hemskt ful. Sedan fick jag några bättre stenar av ”svärmor”, som hon hade plockat vid havet någonstans på en resa. De var så gott som helt släta, så jag ska göra ett till försök på en av dem.

Kanske en katt eller en haj eller nåt, vi får se. Det är ganska svårt att se någon djurform på en helt vanlig sten, men med lite fantasi kanske det kan gå. Det är i alla fall kul att måla på sten, jag älskar det pilliga detaljarbetet och har något att fylla dagarna med!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2019/08/mala-pa-sten/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.