Utefika med vänner

Har haft sån himla tur under våren. Åtminstone varannan helg, ibland varje, har fina vänner kommit hit och vi har umgåtts corona-säkert utomhus. Tagit en utefika hemifrån eller gått till något café i närheten där de har ”köpt ut” och vi har suttit ute och njutit en stund. Hela våren har ju faktiskt varit skitkall. Det är bara de senaste veckorna som varit helt okej, så det har varit många röda näsor och kalla tår. Men att få ta en utefika med vänner när man är isolerad i en pandemi betyder ändå mycket

Klara Schmidtz fikar på Santa Fe i Kärrtorp. Utefika med vänner under pandemin.

Värmen nu de senaste dagarna har varit som balsam för själen. Eller som choklad för munnen. Hur som, jag har suttit och solat på balkongen och försökt ta hand om de saker jag odlat i år, men som gör sitt bästa för att försöka dö.

Har ganska stora förhoppningar för mina nya jordgubbs- och smultronplantor, de verkar fortfarande må bra. Sockerärtorna verkar inte må något vidare, så de överlever nog inte. Fick två olika sorters chiliplantor, den ena fick mjöllöss ganska snart och har varit sjukt hängig sedan dess. Har duschat och behandlat den med såpvatten, fast det är oklart om den tar sig.

Den andra ser toppen ut och har redan frukt, men jag har sett några små grejer som jag misstänker är ägg på den också. Oh well. Ge mig era plantor om ni vill döda dem, och så vidare. Jag hoppas jag kan få lite jordgubbar från mina plantor i alla fall, om inte i år så nästa år. Annars går det att köpa jordgubbar också. Det är jag bra på.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2021/06/utefika-med-vanner/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.