Katastrof i Kulturskolan

Det här är katastrof. Hur fasen tänkte de när de genomförde nedskärningarna i Kulturskolan de senaste åren, att färre lärare skulle hinna med lika många elever och ge varje elev lika mycket tid, utan att det blir kö? Jag tycker synd om alla er lärare.

För er som inte orkar klicka på länken och läsa artikeln; Kulturskolan i Stockholm skippar den individuella undervisningen, nu ges alla lektioner i grupp. Det medför att lektionstiderna per elev blir kortare, alla elever är inte på samma nivå, alla övar inte lika mycket eller lär sig lika fort.

Saxofon och noter

Hade jag blivit ihopklumpad med någon som var mindre ambitiös än jag, vid tio års ålder, hade jag nog ledsnat. Min lärare var fantastisk och flexibel, redan från början drog han ut mina lektioner så att de kunde närma sig en timme i längd. I och för sig kunde jag noter och hade spelat i flera år innan jag började på en kommunal musikskola, men det är faktiskt inte så himla ovanligt att barn inte är nybörjare i den åldern.

Jag hoppas att det blir en ändring på det här – och det snart. Att lära sig ett instrument och att spela hjälper barn i flera andra aspekter också. Hur många studier finns det inte med kopplingen musik/språk, eller musik/matematik? Dessutom är det roligt med musik, fråga vilken unge som helst!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/08/katastrof-i-kulturskolan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.