Chili

Det blev wokad kyckling med grönsaker och nudlar till middag, nom. Råkade på något sätt skära mig på knogen, och sen hackade jag chili och nu svider det något överjävligt. Det svider ju när jag spolar med vatten också, skitfrukt! Jaja, det blev gott i alla fall.

Man skulle kunna använda chili som tortyrmetod, det är väldigt smärtsamt men inte direkt farligt. Jag såg ett inslag från någon chiliätartävling i Indien en gång, där gällde det dels att äta så många som möjligt av skitstarka chilifrukter (inte in närheten av våra mesiga varianter), och sen mosa sönder dem och gnugga i ögonen. Öhh, vad ska det vara bra för…?

Styrkan mäts i enheten scoville, och det mesta som har uppmätts i en chili som var av sorten Naga Jolokia är en dryg miljon scoville. Den sort som jag brukar använda, som även är vanligast i svenska matvaruaffärer, heter kort och gott spansk peppar och ligger mellan 2.500-5.000 scoville, det tycker jag är lagom! Min favorit bland chilifrukterna är en som heter ”fatali”, hahaha!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/chili/

2 kommentarer

  • Artoktober 17, 2011 kl. 23:26
  • Svara

  DET ÄR OTROLIGT VAD DU SVÄR – ÄR DU INTE RIKTIGT KLOK?

  ”Eller försöker glo i alla fall. Det gör så jävla ont att sitta ner. Å andra sidan gör det jävligt ont att stå upp också. Jag hoppas verkligen det känns bättre när jag vaknar, jag vill jobba! Söndagar har inte varit så kul på sistone, jag måste ändra på det. Börjar med att gå och lägga mig, det kan blir kul!

  Posted on 17:43, October 16th, 2011 by Klara
  Fy fan vad jobbigt det var, men nu är det klart”

   • oktober 18, 2011 kl. 07:32
   • Svara

   Öh, jaha? Då kan jag upplysa dig om att jag är klokare än de flesta, och det kopplas inte på något sätt ihop med mitt språkbruk.
   Kanske du skulle svära om du gick i mina skor också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.