Om flingor

Hur äter du flingor? Enligt mig så måste flingorna vara spröda och behålla sin krunch – det finns inget värre än uppblötta flingor som rörs ihop till någon form av grötig massa, och mjölk som tagit smak av flingorna. Blä! Därför lägger jag bara på lite flingor först, slevar i mig snabbt som tusan, sen lite till och äter resten. När R, min älskare, inte visste bättre, hände det att han gjorde frukost och hällde upp flingorna i mjölken innan jag knappt ens kommit ur sängen, katastrof!

Jag har nog fått det här beteendet från min far, men han har tagit det ännu längre. För det första så äter han inte mjölk till sina flingor, han äter fil. Bara det skyddar flingorna mot lite vätska. Sedan så lägger han på ungerfär en matsked flingor i taget, äter lite, och upprepar betydligt fler gånger.

Ska testa ett nytt recept i dag tänkte jag, någon form av sataykyckling med jordnötssås. Eller ”recept” var kanske fel, jag ska prova att laga det utifrån hur jag tycker att det smakar, och hoppas på det bästa. R är väldigt tacksam och äter snällt allt jag ställer framför honom, tur det.

Kyckling satay med ris och jordnötssås

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/10/om-flingor/

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 10, 2011 kl. 19:58
  • Svara

  Jag föredrar mina flingor riktigt uppblötta. Soggy, som det heter på engelska! 😀

   • oktober 10, 2011 kl. 20:12
   • Svara

   Huvva!

  • Tatianaoktober 11, 2011 kl. 15:37
  • Svara

  Flingorna får inte vara mjuka då ryser jag .En gång så ringde en vän till mig och behövde prata ..min tanke som malde var -Jaha. nu så blir flingorna oätliga 🙁

  Är det sjukt eller ? Sen så villl jag ha fraskuddar ( vägrar att kalla det havrefras ) för d ebehåller sprödheten länge 🙂

   • oktober 11, 2011 kl. 16:09
   • Svara

   Hahaha, jag vet! Var inte orolig, det är helt normat. :-p Jag brukar köra med något som heter just Crunchy, de är hårda och bra.

  • Anders Ahlénoktober 14, 2011 kl. 14:23
  • Svara

  Härligt med lite tvångstankar som tar olika skepnader.

  Himla tur att du har en så väldresserad försökskanin med god aptit.

   • oktober 14, 2011 kl. 14:44
   • Svara

   Hahaha, tvångstanke?! Kanske, har aldrig sett det så… Jag har dresserat min kanin väl, fast är man tillräckligt hungrig är allt gott. 🙂

  • Fadernnovember 23, 2011 kl. 23:30
  • Svara

  Gammal vet bäst. Flingorna får ligga max. 5 sekunder i filmjölk. Någon sa f.ö. att flingorna jag äter kallas ”tjejflingor”. Visste inte att tjejer har så bra smak!

   • november 24, 2011 kl. 07:30
   • Svara

   Haha! Jodå, du borde lyssna mer på oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.