Adventskalender med presenter

Nu för tiden ska man tydligen ge sina ungar presenter varje dag fram till jul i en speciell adventskalender, så de får 23 små-klappar innan julafton. Visst, det är inget kul att vänta, men om man som förälder är helt hyper inför julen så blir ju inte barnen direkt mindre otåliga!

Är det bara jag som tycker att det är over-the-top, och att skämma bort barn med saker (som de redan har alldeles för många av) utan direkt anledning? Är det något fel på vanliga adventskalendrar som inte innehåller presenter? Vad är nästa steg, presenter dagarna före födelsedagen eller nedräkning till sommarlovet?

Adventskalender med presenter

Jag tycker i alla fall att det är bättre att spendera pengarna (om ni nu måste) på något som faktist betyder något. Lär ungarna att man blir gladare av medkänsla än av ett hårspänne eller suddgummi. Tala om att ni är med och bidrar till att hemlösa får fira jul, eller att undernärda barn överlever för de får mat. Eller vad som helst. Men köpa mer prylar? Nä!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2011/11/adventskalender-med-presenter/

7 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 24, 2011 kl. 18:37
  • Svara

  Fast presentkalendrarna brukar innehålla typ jättesmåprylar, som hårsnojar och sånt. Själv föredrar jag chokladkalendrar! 😀

   • november 24, 2011 kl. 18:41
   • Svara

   Mjo, men ändå?! Jag diggar chokladkalendrar också, såklart! När jag var liten sparade jag chokladbitarna hela månaden och åt upp alla på julaftons morgon. 😀

  • Tantiluranovember 24, 2011 kl. 22:20
  • Svara

  Hm…en gång gång gjorde jag sånadär presentkalendrar. Blev rätt dyrt faktiskt – 2 barn med samma krav. Men jag har faktiskt också under årens lopp skänkt säkert minst en 20 papp till Rädda Barnen. Är jag förlåten för den förbaskade kalendern då? 🙂

   • november 24, 2011 kl. 22:28
   • Svara

   Jadå! Jag är inte avigt inställd till enskilda personer som gör kalendrar, det handlar mer om överkonsumtionen och hur det kan ge galna signaler om krav och måsten till andra föräldrar. Och jag är inte särskilt förtjust i signalerna det ger till barnen heller – om det alltid bara handlar om presenter.

   Självklart finns det många nyanser i frågan, men som vanligt kör jag i full gas på svart-vitt. 😀

  • november 24, 2011 kl. 22:30
  • Svara

  Jag har förresten fått en sån där själv en gång, i vuxen ålder – från Body shop!

   • Tantiluranovember 25, 2011 kl. 09:31
   • Svara

   Alltså, det där med svart och vitt, det är något jag tränar på själv. Inte att tänka så, för det gör jag redan, men att mer bara hälla ur mig det ibland.
   Fortsätt du med ditt svart-vita, det förhöjer oftast min dag! 🙂

    • november 25, 2011 kl. 11:09
    • Svara

    Vilken tur! Den gråa massan i mitten tenderar att bli tråkig ibland. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.